Studentii basarabeni din Timisoara au de astazi site oficial


Organizatia Studentilor Basarabeni din Timisoara are site oficial.
Poate parea banal acest enunt insa OSBT este o organizatie studenteasca fara un venit stabil care de la infiintare, din 2001 mai exact, are un palmares de activitati impresionant realizat cu resurse atrase numai din sponsorizari. Cel mai mare proiect realizat de studentii basarabeni din Timisoara a fost si este organizarea Festivalului “Zilele Basarabiei”, despre care vom reveni cu detalii in cateva zile, festival organizat fara intrerupere de 6 ani, in perioada 25-27 martie.

OSBT este asociatie nonguvernamentala, nonprofit si neafiliata politic. A fost infiintata in data de 3 mai 2001 in urma impulsului firesc al studentilor basarabeni de a se afirma in mediul studentesc romanesc si de a genera o intrepatrundere intre specificul cultural basarabean si cel din Romania.

“Misiunea noastra este promovarea drepturilor tinerilor studenti basarabeni care se afla la studii in Romania si educarea lor in spirit national, democratic si proeuropean. Proiectele pe care le desfasoara OSBT au, in cea mai mare parte, caracter socio-cultural, acestea desfasurandu-se de obicei in raza municipiului Timisoara. Desi este o asociatie tanara, OSBT a reusit sa se impuna in mediul neguvernamental din Romania, proiectele sale ajungand sa fie cunoscute de catre publicul larg din Tara si chiar de peste hotarele ei. Colaborarea intensa cu diverse ONG-uri din tara si strainatate sporeste calitatea activitatilor organizatiei, pastrandu-i continuitatea si atragandu-i noi membri si simpatizanti. Independenta politica, profesionalismul si responsabilitatea cu care sunt tratati partenerii, intentia tinerilor de a valorifica si transmite cultura romaneasca din Basarabia, sunt cativa factori care determina sprijinirea OSB de catre diversi sponsori si finantatori. Organizatia este compusa exclusiv din tineri, lucru foarte important in formarea si dezvoltarea lor din punct de vedere moral, intelectual si professional”, declara liderii acestora.

Organizatia poate fi vizitata virtual la adresa www.osbtimisoara.go.ro si poate fi sprijinita financiar in contul deschis la SANPAOLO IMI BANK din Timisoara, contul fiind RO 80 WBAN 2511 0000 3660 3741 ROL, destinatar OSBCT.
 
Timisoara, Romania/Romanian Global News   

.

21 Martie 2006

Vizualizari: 1300

Voteaza:

Studentii basarabeni din Timisoara au de astazi site oficial 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE