34 de preoti misionari de caritate activeaza in Arhiepiscopia Iasilor


34 de preoti misionari de caritate activeaza in Arhiepiscopia Iasilor

Cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, ieri, 8 februarie 2007, a avut loc intalnirea periodica de lucru cu preotii misionari de caritate care isi desfasoara activitatea in unitatile bugetare din Arhiepiscopia Iasilor. Locul desfasurarii acestei intalniri de lucru a fost Biserica "Schimbarea la Fata" a Spitalului de Psihiatrie Socola din Iasi, unde activeaza ca preot misionar de caritate pr. Iustin Neagu.

La aceasta intalnire de lucru a participat si pr. Vilie Dorosinca, protopop al Protopopiatului Iasi 2.

Conform ordinei de zi, dupa prezentarea participantilor, pr. Vilie Dorosinca a adresat preotilor prezenti un cuvant referitor la activitatea desfasurata de cei opt preoti misionari de caritate care se afla sub jurisdictia Protopopiatului Iasi 2, incurajandu-i pe toti preotii participanti in frumoasa si deloc usoara misiune la care sunt chemati.

A urmat prezentarea de catre pr. Mihai Prodan, inspector pentru asistenta religioasa in Arhiepiscopia Iasilor, a sintezei activitatii pastoral-misionare desfasurata de catre preotii misionari de caritate in anul 2006, sinteza care a fost prezentata si in cadrul lucrarilor Adunarii Eparhiale din anul 2007.

Aceasta sinteza cuprinde datele statistice referitoare la numarul preotilor misionari de caritate, numarul bisericilor si capelelor finalizate existente in aceste unitati bugetare, precum si numarul bisericilor si capelelor din aceste institutii la care se mai executa lucrari de construire sau amenajare.

In continuare au fost prezentati noii preoti misionari de caritate care au ocupat posturile vacante in urma concursurilor si care au primit arhiereasca binecuvantare de la IPS Mitropolit Daniel de a-si desfasura activitatea in aceste institutii dupa cum urmeaza:
   - pr. Lucian Marcu - Penitenciarul Botosani
   - pr. Marian Timofte - Spitalul "Sf. Spiridon" Iasi
   - pr. Constantin Ipatov - Caminul de Pensionari "Sf. Cuv. Parascheva", Iasi
   - pr. Stefan Dolgu - Spitalul Socola din Iasi - Sectia Barnova
   - pr. Vladimir Orlovschi - Spitalul de Psihiatrie Botosani.

Parintele Mihai Prodan le-a urat bun venit preotilor misionari de caritate, indemnandu-i sa-si implineasca cu ravna misiunea la care au fost chemati, misiune diferita de cea de la o parohie.

La sfarsitul anului 2006, in Arhiepiscopia Iasilor isi desfasurau activitatea in unitatile bugetare 34 de preoti misionari de caritate dupa cum urmeaza:
   - 23 de preoti in spitale
   - 4 in unitati militare
   - 3 in camine si azile de batrani
   - 2 in penitenciare
   - 2 preoti pentru comunitatile persoanelor cu dizabilitati.

A urmat prezentarea activitatii pastoral-misionare si administrativ-gospodaresti, desfasurata de catre pr. Iustin Neagu, preotii participanti putand astfel vedea realizarile facute la biserica spitalului.

In cadrul intalnirii de ieri de la Biserica "Schimbarea la Fata" s-au discutat si alte aspecte pastoral-misionare specifice activitatii preotilor misionari de caritate din Arhiepiscopia Iasilor. S-a propus ca urmatoarea intalnire de lucru sa se desfasoare pe 10 mai la Caminul de Pensionari Leorda - Dorohoi, cu binecuvantarea IPS Mitropolit Daniel.

Pr. Mihai Prodan

.

08 Februarie 2007

Vizualizari: 2698

Voteaza:

34 de preoti misionari de caritate activeaza in Arhiepiscopia Iasilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE