A VII-a editie a Targului National de Carte si Revista Religioasa s-a incheiat

 

Ieri, 22 octombrie, s-a incheiat ce-a de-a VII-a editie a Targului National de Carte si Revista Religioasa de la Sibiu. Inainte de festivitatea de inchidere, a avut loc un recital de poezie.
Evenimentul a fost organizat de Asociatia "Scriptus" din Sibiu, sub inaltul patronaj al Patriarhiei Romane si cu sprijinul Mitropoliei Ardealului. Printre participanti s-a numarat si Editura Trinitas a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.


Editura Trinitas a prezentat la targul de la Sibiu o colectie foarte bogata de tiparituri, unele dedicate Sf.

Cuvioase Parascheva, carti de cult, o colectie intreaga a parintilor duhovnicesti Ilie Cleopa, Paisie Olaru, o serie de CD-uri si casete care reliefeaza atat slujbele unor sfinti, cat si cuvantari. Este prima data cand Editura Trinitas a participat la acest targ, deoarece pana anul trecut targul de carte de la Sibiu se desfasura in acelasi timp cu hramul Sfintei Parascheva de la Iasi.


Cu o zi inainte de incheierea targului, reprezentantii editurilor si redactiilor de carte si revista religioasa participante au primit vizita IPS Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, care a rostit un cuvant de felicitare si bun venit tuturor celor prezenti la Sibiu. Potrivit postului de Radio Trinitas, Inalt Prea Sfintia Sa a mentionat: "Vreau sa binecuvintez pe toti si sa multumesc celor care au facut acest efort, tuturor editurilor, precum si ierarhilor care au dat binecuvantare editurilor eparhiale pentru a participa la acest targ. Pe viitor, ne vom gandi impreuna la un spatiu mai mare, iar la anul vom regandi aceasta manifestare, deoarece orasul Sibiu va fi capitala culturala a Europei. Va multumesc tuturor celor care ati venit. As vrea sa va simtiti bine in orasul nostru si sa se incheie acest targ cu foarte multe relatii intre dumneavoastra. Consilierul meu cultural are incredintarea de a lua legatura cu fiecare editura, pentru a face schimburi si pentru a procura ceea ce dvs. veti pune pe piata. Sa dea Dumnezeu sa apara carti de care noi avem nevoie! Sa apara cat mai multe carti de mare valoare, astfel incat viata spirituala sa simta un progres".


La cea de-a VII-a editie a Targului National de Carte si Revista Religioasa care s-a incheiat ieri au participat peste 30 de edituri si redactii de revista religioasa.

 

Narcisa BALABAN

 

 

.

22 Octombrie 2006

Vizualizari: 1982

Voteaza:

A VII-a editie a Targului National de Carte si Revista Religioasa s-a incheiat 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE