Arhiepiscopia Bucurestilor infiinteaza fondul de solidaritate pentru preotii de spital


Arhiepiscopia Bucurestilor infiinteaza fondul de solidaritate pentru preotii de spital


Sectorul social al Arhiepiscopiei Bucurestilor va infiinta fondul de solidaritate pentru preotii de caritate, intrucat acestia reprezinta categoria de clerici cu cele mai mici venituri, dupa cum a declarat purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei, pr. Bogdan Ciubotaru. Hotararea a fost luata ieri, 20 august a.c., de catre Permanenta Consiliului Eparhial a Arhiepiscopiei Bucurestilor si ar putea intra in vigoare din septembrie.

"Preotii care slujesc in parohii, dar si credinciosii, firme sau persoane fizice vor putea face donatii sau sponsorizari pentru preotii care slujesc in capelele din spital sau in asezaminte medico-sociale. Acesti preoti nu au bugete asa cum se intampla in cazul preotilor de parohii.

De aceea, ei trebuie ajutati pentru a putea sustine actiunile pastorale, misionare si sociale", a mai spus purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Bucurestilor. In cadrul Permanentei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucurestilor, desfasurata la Palatul Patriarhiei, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, s-a hotarat, de asemenea, si prelungirea colectei pentru persoanele sinistrare in urma inundatiilor, raspunzand astfel solicitarilor preotilor din Bucuresti si judetul Prahova si s-a subliniat necesitatea actualizarii inventarelor bisericilor si manastirilor pentru o gestionare mai eficienta si mai transparenta a proprietatilor mobile si imobile ale acestora. La sedinta au fost prezenti conducatorii celor zece sectoare ale Arhiepiscopiei. Urmatoarea intalnire va avea loc saptamana viitoare, pe 26 august.

.

20 August 2008

Vizualizari: 360

Voteaza:

Arhiepiscopia Bucurestilor infiinteaza fondul de solidaritate pentru preotii de spital 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE