Astazi estre hram si la Manastirea Dimitrie Cantemir din judetul Vaslui.


De la pr. Serafim Bodnar, staretul asezarii monahale, am aflat ca manastirea este cunoscuta in popor cu denumirea „Dimitrie Cantemir” pentru ca marele voievod si carturar, Dimitrie Cantemir, a renovat biserica si a dotat-o cu numeroase obiecte de cult care se pastreaza si astazi.

Si in judetul Ialomita se afla o manastire cu hramul Sfantului Mucenic Dimitrie. Asezarea monahala a fost infiintata in anul 1994, iar in 2002 a avut loc slujba de sfintire a bisericii. Maicile care vietuiesc la aceasta manastire incearca sa creeze o frumoasa traditie, intampinand cu bucurie pe pelerinii care vin aici la hram.



Si la Manastirea Ratesti din judetul Buzau este astazi hram. In jurul anului 1634, aici a fost un schit de calugari. Dupa 1760, in urma unei danii la Ratesti s-a infiintat o manastire de maici. 24 de ani mai tarziu a fost construita si o biserica din lemn cu hramul „Sfantul Mare Mucenic Dimitrie”. Pe temeliile acesteia, in anul 1844, a fost ridicata o alta biserica ce a pastrat hramul „Sfantul Dimitrie”, dar a preluat ca zi de mare sarbatoare si praznuirea Sfintei Treimi. (M. DUMITRESCU)

.

26 Octombrie 2005

Vizualizari: 2565

Voteaza:

Astazi estre hram si la Manastirea Dimitrie Cantemir din judetul Vaslui. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE