Astazi incepe la Iasi al XIII-lea Colocviu al CERC


Astazi, de la ora 16.00, in Sala "Dr. Iustin Moisescu" din incinta Centrului Eparhial Iasi, va avea loc deschiderea oficiala a celui de al XIII-lea Colocviu al Conferintei Europene a Radiourilor Crestine (CERC). In debutul evenimentului vor rosti alocutiuni presedintele CERC, Luigi Bardelli, si pr. Nicolae Dascalu, director coordonator al Institutului Cultural-Misionar Trinitas.

Dupa rugaciunea de deschidere, corala "Apostolii" a preotilor din Protopopiatele Iasi 1 si Iasi 2 va sustine un concert de cantari religioase. Urmeaza alocutiunile de bun venit rostite de Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, de Prea Sfintitul Petru, Episcopul Diecezei romano-catolice de Iasi, si de Adrian Lemeni, secretar de stat in Ministerul Culturii si Cultelor. De la ora 17.30, Gabriela Stoica, reprezentant al Consiliului National al Audiovizualului (CNA) va vorbi despre "Rolul autoritatilor de reglementare in protectia tinerilor: exemplul romanesc", iar Radu Teodorel, membru CNA, va sustine conferinta cu titlul: "De la universul monastic la universul mediatic". Antoaneta Tanasescu, fost membru CNA, va explica in expunerea sa titlul: "Radio TRINITAS - o alternativa viabila in lumea audiovizualului in Romania", dupa cum informeaza Radio Trinitas.

Ateliere de lucru si expuneri

Maine, 29 septembrie, de la ora 9.00, IPS Mitropolit Daniel va vorbi despre "Dialogul si cooperarea in serviciul transmiterii valorilor crestine noii generatii, intr-un context ecumenic (interconfesional)". De la ora 10.30 va avea loc primul atelier de lucru, "Radiourile noastre si tinerii", iar dupa rugaciunea de pranz, de la 14.30, pr. Henri Madelin (Directorul Oficiului Catolic de informare si initiativa pentru Europa - OCIPE) va sustiune o conferinta cu tema "Cum pot radiourile din CERC sa raspunda la cautarile tinerilor europeni?". Dupa cel de-al doilea atelier de lucru, "Radiourile noastre si ecumenismul", care va incepe la ora 16.30 si se va incheia la ora 18.00, va avea loc Adunarea plenara a CERC. Ziua se va incheia cu rugaciunea de seara.

Sambata, 30 septembrie, participantii la cel de-al XIII-lea Colocviu al CERC vor merge intr-un pelerinaj in Neamt si Bucovina, in care vor vizita manastirile: Dragomirna, Voronet, Humor, Varatec, Agapia si Neamt.

Evenimentul se va incheia duminica, 1 octombrie 2006, cu slujbele duminicale, respectiv Sfanta Liturghie ortodoxa, la Catedrala mitropolitana "Sf. Parascheva", si Messa catolica, la Catedrala episcopala "Sf. Maria Regina" cu incepere de la ora 9.00.

Cel de-al XIII-lea Colocviu al Conferintei Europene a Radiourilor Crestine este organizat de Mitropolia Moldovei si Bucovinei, prin Radio Trinitas, in cooperare cu Secretariatul de Stat pentru Culte - Bucuresti si cu Episcopia Romano-Catolica de Iasi. La acest colocviu participa reprezentanti din 13 tari europene. CERC a fost infiintata la Bruxelles, in anul 1994, si reuneste in prezent peste 650 de posturi de radio asociative sau comerciale din Europa care au in comun o viziune crestina asupra lumii. Radio Trinitas este membru al Conferintei Europene a Radiourilor Crestine din anul 2001.

Narcisa BALABAN

.

27 Septembrie 2006

Vizualizari: 1953

Voteaza:

Astazi incepe la Iasi al XIII-lea Colocviu al CERC 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE