Astazi, pelerinaj pentru ploaie la Iasi

 

La Crucea Trinitas de pe Dealul Paun de langa Iasi se vor oficia astazi, 29 iulie, intre orele 17.00 - 20.00, slujbe si rugaciuni speciale pentru ploaie. Cu acest prilej, vor fi scoase in pelerinaj moastele si icoanele mai multor sfinti de la Catedrala mitropolitana, de la manastiri si parohii din municipiul Iasi.


La ora 17.

00, preotii de la parohiile iesene, precum si cei din satele din jur, care vor dori sa participe la acest eveniment, vor oficia slujba Vecerniei, iar de la ora 18.00, IPS Mitropolit Daniel va sosi cu moastele Sf. Nectarie de la parohia ieseana cu hramul acestui sfant, cu cele ale Sf. Vasile de la Manastirea "Sf. Trei Ierarhi" din Iasi, cu racla cu moastele a mai multor sfinti si cu vesmantul Cuvioasei Parascheva de la Catedrala mitropolitana. Apoi se va savarsi slujba de sfintire a apei, dupa care se vor citi rugaciuni pentru ploaie, iar IPS Mitropolit Daniel va rosti un cuvant de invatatura si va binecuvanta credinciosii.


Pentru credinciosii care nu au posibilitatea de a ajunge cu mijloace proprii la locul in care se vor desfasura rugaciunile si slujbele pentru ploaie, organizatorii pun la dispozitie doua autobuze care vor pleca de la Biserica "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" - Barboi, de la ora 16.00, si de la Biserica "Nasterea Maicii Domnului", "Sf. Ilie" si "Sf. Nectarie" din cartierul Alexandru cel Bun, de la ora 15.00.


Programul evenimentelor de astazi este organizat de Centrul Eparhial Iasi si Protopopiatele Iasi 1 si Iasi 2, la initiativa si cu binecuvantarea IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Acest pelerinaj poate fi socotit al doilea mare eveniment religios din Moldova in vreme de seceta, dupa pelerinajul cu moastele Cuv. Parascheva, in timpul secetei din anul 1947.

 

.

29 Iulie 2007

Vizualizari: 1784

Voteaza:

Astazi, pelerinaj pentru ploaie la Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE