Comunicat de presa - O noua manastire in Bucuresti

 

Duminica, 29 octombrie a.c., incepand cu ora 8.30, Prea Fericitul Patriarh Teoctist, inconjurat de ierarhi, preoti, diaconi si credinciosi, sfinteste biserica Manastirii "Duminica Sfintilor Romani" din incinta Institutului Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane (Soseaua Oltenitei, nr. 255, Bucuresti, sector 4).

Slujba de sfintire va fi urmata de oficierea Sfintei Liturghii pe un podium special amenajat in incinta manastirii.


In cadrul ceremoniei de sfintire a noului locas de cult, sambata, 28 octombrie a.c., ora 16.30, racla cu moastele Cuviosului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor, va fi adusa in procesiune la Manastirea "Duminica Sfintilor Romani", unde va ramane pana in seara zilei de duminica, 29 octombrie.


Dupa demolarea corpului de cladiri din jurul bisericii Schitul Maicilor (in 1982), Atelierele Institutului Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane au fost mutate intr-un nou ansamblu din Bucuresti (Soseaua Oltenitei, nr. 255, Bucuresti, sector 4), construit intre anii 1987-1989.


In anul 2003, la initiativa si prin purtarea de grija a Prea Fericitului Patriarh Teoctist, a inceput aici constructia bisericii (in stil brancovenesc) manastirii cu hramul "Duminica Sfintilor Romani", finalizata in toamna acestui an, impreuna cu primului corp de chilii pentru monahi. Manastirea a fost construita cu sprijinul Arhiepiscopiei Bucurestilor, Patriarhiei Romane, al unor parohii din Bucuresti si al multor binefacatori, care au contribuit cu bani, materiale de constructie si alte bunuri necesare construirii si inzestrarii ei. Numele lor vor fi inscrise pe hrisovul pus la temelia sfantului altar, alaturi de sfintele moaste.


Prea Fericitul Patriarh Teoctist apreciaza ca "prin inaltarea bisericii si a manastirii inchinate Duminicii Sfintilor Romani, precum si a unui corp de chilii pentru monahi in incinta Institutului Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane, a inviat, prin harul lui Dumnezeu, ctitoria din jurul bisericii Schitul Maicilor a fericitului de pomenire Patriarh Justinian, demolata in 1982". (Biroul de presa al Patriarhiei Romane)

 

.

24 Octombrie 2006

Vizualizari: 2134

Voteaza:

Comunicat de presa - O noua manastire in Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE