Comunicat de presa: Sedinta de lucru anuala a Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Iasilor

 

Un comunicat de presa primit de la Secretariatul Centrului Eparhial informeaza ca in data de 3 februarie 2007, in sala "Dr. Paul van Saanen" a Centrului de Conferinte "Providenta" din Iasi, s-au desfasurat lucrarile Sedintei anuale de lucru a Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Iasilor.


In deschiderea lucrarilor, IPS Mitropolit Daniel a facut o succinta prezentare a activitatilor desfasurate de Arhiepiscopia Iasilor in anul 2006, intitulata "Realizari multiple, dar inca multe de facut".


La aceasta sedinta a Adunarii Eparhiale au fost prezenti si membrii Consiliului Misionar Consultativ care au asistat la prezentarea darilor de seama ale sectoarelor Centrului Eparhial Iasi si la luarea hotararilor Adunarii Eparhiale, contribuind la discutii cu propuneri practice, de sustinere a activitatilor preconizate a se desfasura in anul 2007.


De asemenea, la sedinta Adunarii Eparhiale au fost prezenti si Parintii Protopopi ai celor 12 protopopiate din Arhiepiscopia Iasilor si exarhii manastirilor din judetele Iasi, Botosani si Neamt.


S-au facut propuneri pentru intensificarea si diversificarea activitatilor pastorale si misionare, cum ar fi:
- dotarea cu aparatura moderna a tipografiei mitropolitane "Trinitas" si a Centrului social-medical "Providenta";


- infiintarea Oficiului "Cultus"-un serviciu care sa ajute familiile indoliate cu obiectele necesare ceremoniilor religioase solemne;


- infiintarea Fondului "Pastorul cel Bun" pentru sustinerea parohiilor sarace si a preotilor saraci.

 

 

.

04 Februarie 2007

Vizualizari: 1804

Voteaza:

Comunicat de presa: Sedinta de lucru anuala a Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Iasilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE