Credinciosii romani din Argentina l-au sarbatorit pe voievodul sfant Stefan

Duminica, 5 iulie, biserica ortodoxa romana „Sfantul Apostol Andrei“ din Buenos Aires, dupa Sfanta Liturghie savarsita de parintele paroh impreuna cu doi preoti din SUA si diaconul sarb din Argentina, a organizat in trapeza bisericii o manifestare cultural-religioasa in care a fost sarbatorit Sfantul Voievod Stefan cel Mare.

In cadrul acestei actiuni, la care s-au adunat romani din mai multe parti ale Argentinei, pr. paroh Vasile Ioan Tivadar a subliniat importanta acestui eveniment pentru neamul romanesc si a indemnat pe cei prezenti sa cinsteasca eforturile inaintasilor si sa pastreze in continuare limba romaneasca si credinta stramoseasca.

Amintim ca parohia ortodoxa romana „Sfantul Apostol Andrei“ a fost infiintata, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, la 1 octombrie 2008, si se afla sub indrumarea duhovniceasca a parintelui iconom stavrofor Vasile Ioan Tivadar. Aici au loc activitati pastoral-misionare pentru toti credinciosii.Prima Liturghie in aceasta parohie a fost savarsita la 14 decembrie 2008. Desi sunt doar cateva luni de la infiintare, duminica, dupa Sfanta Liturghie, in cadrul parohiei, se desfasoara Scoala de duminica, care si-a inceput activitatea prin sprijinul credinciosilor din Buenos Aires, dornici sa afle si sa se apropie si mai mult de tot ceea ce inseamna Ortodoxie si spirit romanesc autentic. Aici se desfasoara, sub coordonarea parintelui paroh, cursuri de limba si literatura romana, istorie si geografie a Romaniei, cat si de religie ortodoxa.

De asemenea, tinerii parohiei s-au constituit intr-o organizatie in cadrul careia sunt initiate diferite evenimente culturale, in scopul reunirii si unitatii comunitatii de aici. Din aceasta organizatie fac parte si tineri romani veniti aici la studii, care isi regasesc astfel identitatea de credinta si neam.

Sursa: ziarullumina.ro

.

07 Iulie 2009

Vizualizari: 549

Voteaza:

Credinciosii romani din Argentina l-au sarbatorit pe voievodul sfant Stefan 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE