De ce il pomenim pe Sfantul Prooroc Ioan imediat dupa Boboteaza


In continuarea sarbatorilor de iarna, Biserica Ortodoxa a serbat ieri Soborul Sfantului Prooroc Ioan, Botezatorul si Inaintemergatorul Domnului. Cu aceasta ocazie, Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a savarsit slujba Sfintei Liturghii la Biserica "Sf. Gheorghe",vechea Catedrala mitropolitana din Iasi. In cuvantul de invatatura rostit la Sfanta Evanghelie, Inalt Prea Sfintia Sa a explicat de ce Sfantul Ioan Botezatorul a fost cinstit in mod deosebit ieri: "Pentru ca Sfantul Ioan Botezatorul L-a marturisit pe Mantuitorul Iisus Hristos ca fiind Mesia, ca fiind Fiul lui Dumnezeu facut Om pentru mantuirea oamenilor si pentru ca L-a botezat in Iordan, Biserica a randuit ca a doua zi dupa Botezul Domnului sa fie pomenit cu deosebita cinste Sf. Prooroc Ioan, Botezatorul si Inaintemergatorul Domnului pentru a arata ca evenimentul mare al Botezului s-a savarsit de catre Dumnezeu prin oameni, pe care El i-a trimis si i-a ales.

Un astfel de ales al lui Dumnezeu, inca din pantecele mamei sale, si trimis al lui Dumnezeu a fost Sfantul Ioan Botezatorul, despre care Mantuitorul Iisus Hristos a zis ca el era cel mai mare om nascut din femeie, mare prin misiunea sa de a marturisi dumnezeirea Mantuitorului nostru Iisus Hristos".


In aceasta zi, peste 1.700.000 de romani si-au serbat ziua onomastica. Din cele 22 de milioane de locuitori ai Romaniei, 13% poarta numele Sfantului Ioan Botezatorul, dintre care 1.392.207 sunt barbati, iar 338.440, femei.

.

07 Ianuarie 2007

Vizualizari: 2247

Voteaza:

De ce il pomenim pe Sfantul Prooroc Ioan imediat dupa Boboteaza 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE