Duminica Floriilor - Ziua Tinerilor, sarbatorite de credinciosii romano-catolici


Duminica Floriilor in Biserica Romano-Catolica a fost sarbatorita ieri, 9 aprilie. Tot ieri, in Biserica Catolica a fost sarbatorita si Ziua Tinerilor. Astfel, in fiecare parohie catolica au avut loc intalniri si rugaciuni speciale cu tinerii care s-au reunit sub semnul mesajului Papei Benedict al XVI-lea: „Cuvantul tau e faclie pentru pasii mei si lumina pentru cararile mele“. In avans, ca o pregatire pentru ziua de ieri au avut loc cateheze, intalniri si rugaciuni speciale. La Iasi, tineri cu ramuri in maini au pornit duminica, la ora 16.

00, in procesiune de la Biserica „Sfanta Teresa a Pruncului Iisus“ aflata in cartierul Nicolina, Biserica „Sfantul Anton“ din cartierul Dacia si de la parohia Tomesti spre Catedrala „Adormirea Maicii Domnului“. Tinerii au strabatut un traseu de trei - patru kilometri si au fost insotiti in pelerinaj de catre preotii din aceste parohii.

In curtea Catedralei, tinerii au fost intampinati de Prea Sfintitul Petru Gherghel, episcop de Iasi. Dupa sfintirea ramurilor pelerinii au intrat in catedrala. La Sfanta Liturghie, care a inceput la ora 17.00, in catedrala romano-catolica din Iasi, PS Petru Gherghel a adresat un mesaj special, invitandu-i pe tineri sa-L gaseasca pe Iisus in Sfintele Scripturi, anul acesta fiind Anul Bibliei. Duminica Floriilor a fost de altfel o pregatire pentru Ziua Diecezana a Tinerilor, care se va desfasura in acest an la Darmanesti (Bacau), duminica, 7 mai, cand sunt asteptati tineri din toata Moldova. (M.D.)

.

09 Aprilie 2006

Vizualizari: 1559

Voteaza:

Duminica Floriilor - Ziua Tinerilor, sarbatorite de credinciosii romano-catolici 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE