Examen de admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxa - Justinian Patriarhul - din Bucuresti

Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul“ din Bucuresti a organizat ieri, 22 iulie 2009, examenul de admitere pentru candidatii care au depus dosarele la una dintre cele patru specializari oferite de aceasta institutie de invatamant universitar. Astfel, absolventii de liceu au optat fie pentru specializarea Teologie Pastorala, Teologie Didactica, Teologie Sociala sau Arta Sacra. La specializarea Teologie Didactica se pregatesc cei care doresc sa predea disciplina Religie in scoli, iar cei care urmeaza Arta Sacra vor fi restauratori si pictori bisericesti. Cei declarati admisi la specializarea Teologie Sociala se vor putea angaja in unitatile de asistenta sociala ale Bisericii si statului. Pentru a fi admisi la Teologie Dogmatica, candidatii trebuie sa treaca examenul tip grila la disciplina Dogmatica.

La Teologie Didactica si Sociala examenul va consta in concurs de dosare, iar la Arta Sacra se da in plus o proba eliminatorie de desen.

Numarul total al candidatilor inscrisi este de 313. Ei sunt repartizati pe specializari, dupa cum urmeaza: la Teologie Pastorala 171 de candidati pe 137 locuri bugetare, din care doi sunt participanti la olimpiadele de Religie faza nationala, doi sunt romi si doi sunt candidati din Republica Moldova. La aceeasi sectie mai concureaza 38 de candidati care au deja o licenta, Teologia fiind a doua facultate pentru ei. Pentru Teologie Didactica s-au inscris 25 de candidati pe 50 de locuri. Pentru aceeasi specializare, dar la locurile rezervate celor care au deja o licenta, sunt 7 candidati. Teologia Sociala beneficiaza de 50 de locuri, din care s-au ocupat numai jumatate. Arta Sacra are 50 de locuri pentru care sunt 29 de candidati si patru olimpici, care nu vor mai participa la concurs. La inceputul lunii septembrie Facultatea „Justinian Patriarhul“, cu exceptia Teologiei Pastorale, va organiza a doua sesiune de admitere pentru completarea locurilor libere. Informatiile au fost oferite de pr. conf. dr. Daniel Benga, prodecanul Facultatii. (A.P.)

Sursa: ziarullumina.ro

.

23 Iulie 2009

Vizualizari: 1045

Voteaza:

Examen de admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxa - Justinian Patriarhul - din Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE