Hotarari ale Consiliului Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Romane a Australiei si Noii Zeelande

Consiliul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Romane a Australiei si Noii Zeelande, in sedinta din 12 mai 2009, a luat act de hotararile Sfantului Sinod transmise la eparhie, privind activitatea pastorala, misionara si catehetica. Totodata, a aprobat infiintarea a doua auxiliare ale eparhiei, respectiv Uniunea Femeilor Ortodoxe din Episcopia Ortodoxa Romana a Australiei si Noii Zeelande si Uniunea tinerilor crestini ortodocsi ai acestei eparhii, informeaza Basilica.

De asemenea, s-a mai hotarat infiintarea, la cererea unui grup de credinciosi, a unei noi parohii romanesti cu hramul „Invierea Domnului“ la Adelaide, precum si identificarea unei proprietati in statul Victoria, in care sa se amenajeze „Vatra romaneasca“ pentru toti romanii ortodocsi care traiesc in Australia si Noua Zeelanda. Aici se va deschide manastirea de calugarite „Izvorul Tamaduirii“, aprobata de Adunarea Eparhiala din anul 2008.

Consiliul Eparhial, la propunerea Preasfintitului Mihail, a aprobat ca tot aici sa se deschida un centru social pentru batrani, o tabara de vara pentru copii si sa se amenajeze un cimitir, sa se implementeze programul catehetic „Hristos impartasit copiilor“ in toate parohiile romanesti din episcopie.

De asemenea, a luat act de instalarea unor preoti in parohiile vacante si s-au analizat solutiile legale de obtinere a vizelor religioase pentru preotii care asteapta aprobarile pentru a incepe slujirea in noile parohii infiintate. Pentru bunul mers al slujirii pastoral-misionare si administrative la parohii, Consiliul Episcopal cere preotilor convocarea lunara a consiliilor parohiale, pentru a rezolva toate problemele curente ale parohiilor.

La parohia „Sfintii Apostoli Petru si Pavel“ din Melbourne va fi adusa icoana Maicii Domnului, copie a icoanei Prodromita de la Muntele Athos. Icoana a fost donata de monahii de la Schitul romanesc Prodromu, la cererea Preasfintitului Mihail.

Sursa: ziarullumina.ro

.

15 Mai 2009

Vizualizari: 211

Voteaza:

Hotarari ale Consiliului Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Romane a Australiei si Noii Zeelande 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE