Icoana facatoare de minuni a Sfintei Ana vine astazi la Bacau

 

Icoana facatoare de minuni a Sfintei Ana va ramane la Bacau pana duminica, 29 aprilie. In fiecare an, la 23 aprilie, enoriasii parohiei "Sf. Gheorghe" din municipiul Bacau traiesc momente de mare intensitate duhovniceasca, deoarece isi sarbatoresc ocrotitorul spiritual.

 

"Sunt programate slujbe speciale de pomenire, iar icoana facatoare de minuni a Sfintei Ana, insotita de icoana Sfantului Gheorghe, va poposi in mijlocul nostru. In decursul istoriei a existat si continua sa existe o stransa legatura duhovniceasca intre locuitorii urbei Bacaului si Manastirea Bistrita.

Zilnic, bacauanii merg in pelerinaj la Manastirea Bistrita pentru a se induhovnici si a se ruga la icoana Sfintei Ana. S-a format deja o traditie ca la Biserica "Sfantul Gheorghe", cu ocazia hramului, sa fie adusa icoana Sfintei Ana pentru a se da posibilitatea doritorilor, si mai ales celor batrani si neputinciosi, sa se inchine si sa se roage la sfanta icoana. In zilele de vineri, 20 aprilie, sambata si duminica, si luni, 23 aprilie, cele doua icoane, a Sfintei Ana si a Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, vor fi prezente in biserica noastra. Luni, 23 aprilie, intre orele 8-12, la Biserica "Sfantul Gheorghe"din municipiul Bacau se va oficia Sfanta Liturghie arhiereasca de catre Prea Sfintitul nostru arhiereu Ioachim Bacauanul, inconjurat de un mare sobor de preoti si diaconi. Invitam pe toti iubitorii de praznic sa ne viziteze si sa se roage impreuna cu noi in aceste zile deosebite", a declarat preotul paroh Vasile Radu, protopop al Protopopiatului Bacau Sud.

 

Icoana facatoare de minuni a Sfintei Ana a fost donata de imparatul Emanuel Paleologul Voievodului Alexandru cel Bun si sotiei sale Ana in anul 1401 ca semn de impacare, la momentul recunoasterii Mitropoliei Moldovei de catre Patriarhul Ecumenic de Constantinopol. In 1402, Voievodul Alexandru cel Bun a donat aceasta sfanta icoana Manastirii Bistrita, unde se afla si in prezent. "De-a lungul timpului aceasta icoana s-a dovedit a fi ocrotitoare locuitorilor din Tara Moldovei in luptele cu navalitorii turci, tatari sau poloni", a mai spus preotul Vasile Radu, de la Biserica "Sfantul Gheorghe" din Bacau.  

 

.

19 Aprilie 2007

Vizualizari: 2108

Voteaza:

Icoana facatoare de minuni a Sfintei Ana vine astazi la Bacau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE