Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe din Bulgaria a implinit, ieri, treizeci si sapte de ani de patriarhat


Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe din Bulgaria a implinit, ieri, treizeci si sapte de ani de patriarhat

Ajuns la varsta de 94 de ani, Sanctitatea Sa Maxim al Bulgariei a implinit ieri, 4 iulie a.c., treizeci si sapte de ani de pastorire in rangul de patriarh. Sanctitatea Sa s-a nascut la 29 octombrie 1914, in localitatea Oresak (Trojan), din partea de Nord a Bulgariei. La varsta de douazeci si sapte de ani, este inchinoviat la renumita Manastire Trojan, apoi urmeaza cursurile Facultatii de Teologie Ortodoxa din Sofia.

Este hirotonit ierodiacon, apoi ieromonah, anul 1944. Intre anii 1950-1955, este reprezentantul Bisericii Ortodoxe Bulgare pe langa Patriarhia Moscovei. In anul 1956, este hirotonit in treapta arhieriei, devenind episcop de Branitsa si secretarul Sfantului Sinod. In data de 30 octombrie 1960, este numit mitropolit de Lovec. La data de 4 iulie 1971, Mitropolitul Maxim Marin Naidenov Minkov este ales in scaunul de patriarh al Bisericii Ortodoxe Bulgare. Sanctitatea Sa Maxim face parte din pleiada venerabililor Intaistatatori de Biserici. Biserica Ortodoxa a Bulgariei este formata dintr-un centru patriarhal, cu resedinta la Sofia, 12 mitropolii in tara si 2 in afara ei (America, Europa), avand un numar de aproximativ de 9 milioane de credinciosi. (Sectorul de Relatii Bisericesti si Interreligioase al Patriarhiei Romane)

 

.

04 Iulie 2008

Vizualizari: 409

Voteaza:

Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe din Bulgaria a implinit, ieri, treizeci si sapte de ani de patriarhat 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE