Intalnire duhovniceasca cu batranii, la Centrul Social al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor


Intalnire duhovniceasca cu batranii, la Centrul Social al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor

 

Cu prilejul inceputului Postului Craciunului, Centrul Social din cuprinsul Eparhiei Sloboziei si Calarasilor, avand binecuvantarea Preasfintitului Episcop Damaschin, a invitat mai multi pensionari inscrisi in Consiliul judetean al persoanelor varstnice (care cuprinde sase asociatii de pensionari), oferindu-le o varianta bisericeasca pentru petrecerea timpului liber, cu atat mai mult in acest timp deosebit din punct de vedere calendaristic, informeaza Episcopia Sloboziei si Calarasilor.

Intalnirea s-a desfasurat in incinta amfiteatrului din cadrul Centrului Social. De buna desfasurare a intalnirii s-a ocupat parintele consilier social- misionar, Daniel Sturzoiu, si maica Emilia Nistoroiu, inspector asistenta sociala. Parintele a introdus auditoriul in atmosfera postului, facand o prezentare a postului si a rostului sau duhovnicesc, iar monahia Emilia Nistoroiu a facut o scurta prezentare a cladirii si a activitatii Centrului Social. Dupa acest inceput, participantii si-au bucurat sufletele prin vizionarea unui film religios, proiectat in amfiteatrul amintit.


Intalnirea se inscrie in seria manifestarilor prilejuite de incheierea unui Protocol de Parteneriat cu Consiliul judetean al persoanelor varstnice din judetul Ialomita. Ea reprezinta prima activitate desfasurata in cadrul acestui protocol si prima experienta de acest fel a organizatorilor.

La acest eveniment au participat aproape 100 de persoane, care au plecat la casele lor imbogatite sufleteste. Dupa cuvintele domnului Raicu Haralambie, presedintele Asociatiei Persoanelor cu Handicap Neuromotor Pensionate pe Caz de Boala Ialomita, intalnirea a atins mai multe teluri: socializarea batranilor, iesirea din cotidian si mai ales pregatirea pentru implinirea unui post mai placut lui Dumnezeu, prin imitarea vietilor sfintilor si rugaciunea adresata lor.

Domnul Nicolae Horhocea, presedintele Consiliului judetean al persoanelor varstnice - judetul Ialomita, si-a manifestat dorinta unei alte intalniri, la care vor participa si mai multi oameni, la inceputul noului an, si intensificarea conlucrarii in vederea ajutorarii batranilor. Una dintre bucuriile pe care le pot avea batranii nostri este intalnirea, iar dialogul reprezinta un minunat mod de apropiere intre oameni si Dumnezeu.

.

18 Noiembrie 2008

Vizualizari: 347

Voteaza:

Intalnire duhovniceasca cu batranii, la Centrul Social al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE