Joi are loc proclamarea canonizarii celor 9 sfinti romani


Joi are loc proclamarea canonizarii celor 9 sfinti romani

Cu ocazia hramului Manastirii Neamt de pe 5 iunie a.c., de sarbatoarea "Inaltarii Domnului" va avea loc proclamarea solemna a canonizarii a noua cuviosi nemteni. Cei noua sfinti sunt: Cuviosi Simeon si Amfilohie de la Pangarati, a caror zi de praznuire este 7 septembrie, Sfantul Cuvios Chiriac de la Tazlau, a carui zi de pomenire este 9 septembrie, Sfintii Cuviosi Iosif si Chiriac de la Bisericani, a caror zi de praznuire este 1 octombrie, Sfintii Cuviosi Rafael si Partenie de la Agapia Veche, care vor avea zi de praznuire pe 21 iulie, Sfantul Cuvios Iosif de la Varatic, cu zi de praznuire pe 16 august si Sfantul Cuvios Ioan de la Rasca si Secu, care va fi praznuit pe 30 august.

Canonizarea acestora a fost aprobata de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) in sedinta din 5-7 martie 2008.



Programul manifestarilor dedicate evenimentului de la Manastirea Neamt vor incepe pe 4 iunie, in ajunul sarbatorii Inaltarii Domnului, cand se va face ultimul parastas pentru cuviosii de la manastirile nemtene. La ora 19:00 se va oficia slujba Privegherii la Manastirea Neamt pentru sarbatoarea de a doua zi, iar dimineata, la 08:30, va avea loc slujba de sfintire a apei, iar la 09:30 va fi oficiata Sfanta Liturghie, dupa care va avea loc proclamarea solemna a canonizarii.

La eveniment sunt asteptati membrii Sfantului Sinod al BOR, impreuna cu PF Patriarh Daniel, care participa in fiecare an la hramul ctitoriei Sf. Voievod Stefan cel Mare, autoritati locale si centrale, precum si un numar impresionant de pelerini.

.

03 Iunie 2008

Vizualizari: 789

Voteaza:

Joi are loc proclamarea canonizarii celor 9 sfinti romani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE