La parohia Sfantul Silvestru s-a sfintit temelia unui asezamant pentru batrani


La parohia "Sfantul Silvestru" s-a sfintit temelia unui asezamant pentru batrani

Zeci de credinciosi au participat ieri, in piateta din fata Bisericii "Sfantul Silvestru" din Capitala, la slujba de punere a temeliei unui asezamant pentru batrani ce se va ridica printr-un parteneriat realizat intre parohia "Sfantul Silvestru" si Primaria sectorului 2.

Slujba de sfintire a fost savarsita de Preasfintitul Ciprian Campineanul, Episcop-Vicar Patriarhal, impreuna cu un ales sobor de preoti. La eveniment au participat domnul Nicolae Ontanu, primarul sectorului 2, directori de programe din cadrul Primariei sectorului 2, consilierii parohiali ai bisericii "Sfantul Silvestru" si cateva zeci de credinciosi.

In cuvantul de salut adresat tuturor celor prezenti la acest moment, parintele Nicolae Bordasiu, parohul bisericii, a subliniat faptul ca prin inceperea construirii acestui asezamant destinat persoanelor varstnice se implinesc dorintele miilor de credinciosi care pasesc pragul bisericii. "Acest nou asezamant social destinat batranilor se ridica aici, la parohia Sfantul Silvestru, pe un loc daruit de Parvan si Stanca, ctitorii bisericii, si va aduce astfel mangaiere atat acestora, cat si celor care vor veni sa locuiasca aici din cauza lipsei familiei si a celor trebuincioase vietii", a precizat parintele Bordasiu.

Preasfintitul Ciprian Campineanul a felicitat initiativa proiectului si a colaborarii dintre parohie si Primaria sectorului 2, aratand ca astfel de traditii apartin Bisericii Ortodoxe inca din primele veacuri crestine si este o mare bucurie ca Biserica vine in ajutorul celor singuri care au nevoie de alinare a suferintelor batranetii. "Ne bucuram sa participam la acest moment important al parohiei si al comunitatii dumneavoastra si rugam pe Bunul Dumnezeu sa va intareasca, impreuna, preoti slujitori, autoritati locale si credinciosi, pentru a duce la bun sfarsit aceasta constructie destinata celor batrani si singuri care au nevoie de dragostea si de milostivirea noastra, a tuturor", a spus PS Ciprian

De asemenea, domnul primar Nicolae Ontanu si-a exprimat emotia in fata acestui inceput spre o noua ctitorie si a dat asigurari ca impreuna cu parohia "Sfantul Silvestru", Primaria pe care o conduce va purta de grija batranilor si tuturor celor in nevoi. Viitorul asezamant destinat batranilor de la parohia "Sfantul Silvestru" se va intinde pe o suprafata de 2.600 de mp, va avea 3 etaje si va putea gazdui 50 de persoane, fara posibilitati materiale, din raza sectorului 2.

Asezamantul se va incadra intr-un Centru Social si Cultural care va mai cuprinde o capela inchinata Sfantului Nicolae si mai multe cabinete medicale, pentru desfasurarea activitatilor sanitare din acest asezamant. (Ciprian BARA)

.

25 Iulie 2008

Vizualizari: 1395

Voteaza:

La parohia Sfantul Silvestru s-a sfintit temelia unui asezamant pentru batrani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE