La Patriarhie se analizeaza activitatea BOR in 2006


La Patriarhie se analizeaza activitatea BOR in 2006

Sub presedintia PF Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, la Resedinta Patriarhala din Bucuresti, a avut loc ieri, 8 februarie, sesiunea de lucru a Consiliului National Bisericesc al Bisericii Ortodoxe Romane. "In cursul diminetii, cancelaria Sf. Sinod al BOR si-a prezentat darea de seama privind activitatea desfasurata in cursul anului 2006, fiind prezentata si analizata activitatea organelor centrale bisericesti, activitatea misionara si pastorala a clerului, organizarea administrativ-bisericeasca actuala, relatiile cu celelalte culte religioase, viata monahala, activitatea canonica, juridica si disciplinara, grija pentru repararea, restaurarea si intretinerea lacasurilor de cult, precum si construirea a unor noi lacasuri de cult.

A urmat prezentarea activitatii Biroului de Presa si Comunicatii al Patriarhiei Romane si analiza activitatii desfasurate in cursul anului 2006, iar in continuare a fost prezentata si analizata activitatea Sectorului relatii externe bisericesti sub toate aspectele - relatiile cu Bisericile ortodoxe surori, relatiile cu Bisericile ortodoxe orientale, relatiile cu Biserica Romano-Catolica, relatiile cu Biserica Anglicana si cu Bisericile Protestante, relatiile cu organismele ecumenice, europene si internationale.

In continuare, a urmat prezentarea activitatii Sectorului invatamant teologic si de educatie religioasa care a prezentat situatia invatamantului teologic preuniversitar si universitar, situatia predarii religiei in scolile publice.

" a declarat pr. consilier Constantin Stoica, purtator de cuvant al Patriarhiei Romane.

In cursul dupa-amiezii, a urmat prezentarea si analizarea activitatii Sectorului Biserica si societatea al Patriarhiei Romane, respectiv asistenta sociala si filantropica in BOR, asistenta religioasa desfasurata in armata si penitenciare, spitale si azile de batrani, orfelinate, camine de copii, activitatea asociatiilor, ligilor si societatilor cu caracter religios care functioneaza cu binecuvantarea BOR. A fost prezentata, de asemenea, activitatea Biroului pentru Opera de Caritate "Diaconia" al Patriarhiei Romane.

A urmat prezentarea darii de seama a Sectorului comunitati externe in legatura cu organizarea, viata si activitatea eparhiilor ortodoxe romane de peste hotare, a asezamintelor romanesti de la Ierusalim, Iordan si Ierihon, a altor comunitati ortodoxe romanesti de peste hotare, dependente canonic de Patriarhia Romana sau aflate sub alte jurisdictii bisericesti. Si Sectorul patrimoniul cultural national a prezentat o dare de seama sub urmatoarele aspecte: preocuparea pentru ocrotirea monumentelor bisericesti de arta si arhitectura religioasa, evidenta, pastrarea si valorificarea patrimoniului cultural national, colectii de arta si arhitectura religioasa, precum si pregatirea personalului de specialitate in acest domeniu.

Prima zi a Consiliului National Bisericesc s-a incheiat cu prezentarea si analiza desfasurata de Biroul de Pelerinaj al Patriarhiei Romane, centrele de servicii si magazinele de obiecte bisericesti ale Patriarhiei Romane, precum si ale Asociatiei "Diaconia" si Asezamantului Social "Patriarhul Iustinian", ambele ale Patriarhiei Romane.

Sesiunea de lucru a Consiliului National Bisericesc al Bisericii Ortodoxe Romane va continua si astazi, 9 februarie.

 

.

09 Februarie 2007

Vizualizari: 2444

Voteaza:

La Patriarhie se analizeaza activitatea BOR in 2006 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE