La Petersburg se aprind astazi lumanari pentru pruncii ucisi prin avort


La Petersburg se aprind astazi lumanari pentru pruncii ucisi prin avort


De ziua pomenirii pruncilor ucisi la Betleem, mai multi credinciosi ortodocsi din Rusia vor aprinde astazi mii de lumanari. Cele aproximativ cinci mii de lumanari pe care rusii le vor aprinde in piata din fata Catedralei Kazanskaia, din Sankt Petersburg reprezinta numarul pruncilor aflati inca in pantecele mamelor lor, omorati zilnic in Rusia. Aceasta actiune se desfasoara in cadrul programului "Ortodoxia impotriva avortului", organizat de o sectie a centrului ortodox medical "Viata" din Sankt Petersburg, mentioneaza Centrul de informare al Eparhiei Sankt Petersburgului.


Pomenirea celor 14 mii de prunci ucisi de Irod in Betleem se face, in Biserica Ortodoxa Rusa, pe data de 11 ianuarie (29 decembrie - stil vechi). In zilele luminoase si pline de bucurie ale Nasterii Domnului Biserica aminteste si de aceasta cruda fapta a regelui raufacator.


Astazi, in Rusia sunt omorati prin avort in jur de cinci mii de prunci zilnic si doua milioane anual. In Romania, numarul avorturilor este de un sfert de milion pe an, tara noastra fiind, din pacate, tara cu cel mai mare numar de chiuretaje din Uniunea Europeana. De aceea, rugamintea organizatorilor este ca cei care ajung pe astazi in Petersburg, sa aprinda si lumanarea lor pentru a atentiona inca o data opinia publica despre nenorocirea care se produce in societatile contemporane.

 

Eugeniu ROGOTI

 

.

12 Ianuarie 2008

Vizualizari: 662

Voteaza:

La Petersburg se aprind astazi lumanari pentru pruncii ucisi prin avort 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE