Lansare de carte la Patriarhie


Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, va participa astazi la lansarea cartii Ortodoxie si putere politica in Romania contemporana. Lucrarea semnata de istoricului George Enache va fi lansata, incepand cu ora 12.00, la sediul Patriarhiei.

Prezentul volum face parte din colectia Biblioteca de Istorie a Editurii Nemira, 2005, si a fost editat cu sprijinul Patriarhiei Romane.

Cartea va fi prezentata in cadrul evenimentului de astazi de dr. Florin Constantiniu, membru corespondent al Academiei Romane.

La lansare vor fi prezenti membri ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, personalitati ale vietii publice si culturale romanesti. Tanarul istoric George Enache prezinta in paginile cartii mentionate imaginea Bisericii Ortodoxe Romane in timpul uneia dintre cele mai dificile perioade pe care le-a traversat in istoria sa, perioada comunista. Studiul a fost realizat pe baza cercetarilor acestuia in arhiva Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. (N.B.)

.

21 Noiembrie 2005

Vizualizari: 1490

Voteaza:

Lansare de carte la Patriarhie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE