Manifestari impotriva avortului, la Iasi

 

Biserica "Nasterea Domnului" din cadrul Maternitatii "Cuza Voda" din Iasi, in colaborare cu Fundatia "Solidaritate si Speranta" a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei si alte organizatii, organizeaza, in aceasta perioada, o serie de manifestari indreptate impotriva avortului. In acest sens, astazi, de la ora 11.00, in Sala Galbena a Prefecturii Iasi, va avea loc o masa rotunda, iar maine, 1 iunie, se va organiza un mars al tacerii si al rugaciunii.


"La masa rotunda vor participa organizatii nonguvernamentale si institutii de profil din Iasi si se va dezbate pe toate fetele problematica complexa a avortului, atat pentru mama, cat si pentru copil si societate. Manifestarile vor culmina vineri (n.

r. - maine), 1 iunie, cand grupuri de tineri voluntari vor picheta cabinetele medicale unde se fac aceste avorturi si vor distribui pliante prin care lumea va fi informata asupra raului pe care il aduce avortul, iar in jurul orei 17.00, la Crucea Eroilor din fata Palatului Domnesc, va fi un mars al tacerii, in care crestinii participanti, alaturi de preoti, vor rosti Acatistul Bunei Vestiri", a declarat pentru Radio Trinitas parintele Danut Damaschin, preot misionar de caritate la biserica Maternitatii "Cuza Voda" din Iasi.


Traseul care urmeaza sa fie parcurs este: Palatul Culturii - Catedrala mitropolitana - esplanada Teatrului National - Maternitatea "Cuza Voda" - Biserica "Sf. Sava".


Saptamanile trecute au avut loc mai multe manifestari antiavort. Programul a debutat pe 21 mai, prin organizarea de catre ASCOR Iasi a unei conferinte care a dezbatut problematica avortului. In acelasi timp, la cateva licee iesene au avut loc mai multe intalniri cu tinerii, in fata carora s-au aflat specialisti, medici si preoti.


"Scopul este acela de a trage inca o data un semnal de alarma asupra oribilei crime ce o reprezinta avortul, in primul rand impotriva lui Dumnezeu, Cel ce da viata, in al doilea rand impotriva copilasului plapand, lipsit de aparare si incapabil sa isi ceara drepturile de la viata, dar si impotriva mamei, care isi mutileaza sufletul si trupul pentru totdeauna. In al doilea rand, dorim sa construim un puternic grup de sprijin central si local, grup ce ar trebui sa sustina lupta noastra cu sistemul legislativ, in sensul ca trebuie sa produca un sistem de legi prin care mama sa fie constientizata de raul pe care il face avortul asupra ei", a mai spus pr. Damaschin.

 

 

 

.

30 Mai 2007

Vizualizari: 1421

Voteaza:

Manifestari impotriva avortului, la Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE