Manifestari religioase in Capitala Culturala Europeana a anului 2007


La Sibiu vor continua, in aceasta saptamana, seria evenimentelor religioase dedicate declararii acestui municipiu drept Capitala Culturala Europeana in anul 2007. In acest context, de sarbatoarea Botezului Domnului va fi binecuvantata Piata cea Mare din municipiul Sibiu, care a fost reamenajata in ultimii ani. "Anul acesta dorim sa deschidem si sa binecuvantam Piata cea Mare, care a fost refacuta in totalitate. Vrem sa reinnoim o traditie pe care inaintasii nostri au tinut-o cu sfintenie pana in vremea comunista - ba chiar si atunci - de a merge in aceasta piata si de a savarsi sfintirea apei, binecuvantand-o de fapt pentru marea adunare care va avea loc intre 5 si 9 septembrie, si anume cea de a III-a Adunare Ecumenica Europeana", a declarat, pentru Radio Trinitas, Inalt Prea Sfintitul Laurentiu, Mitropolitul Ardealului.

Pe 1 ianuarie s-a inaugurat noul sediu al Bibliotecii "Astra" din Sibiu

Manifestarile dedicate declararii Sibiului drept Capitala Culturala Europeana in 2007 au debutat in prima zi a anului, pe 1 ianuarie, cand a fost inaugurat noul sediu al Bibliotecii "Astra".

Tot luni, 1 ianuarie, la Catedrala mitropolitana a fost oficiata slujba Vecerniei, la care au participat presedintele Romaniei, Traian Basescu, si premierul roman, Calin Popescu-Tariceanu. "In prezenta presedintelui Romaniei, Traian Basescu, si a primului-ministru Calin Popescu-Tariceanu, a fost inaugurat noul sediu al Bibliotecii "Astra" din Sibiu, o biblioteca deosebit de bogata, cu o istorie care vine de cateva sute de ani. Mitropolitul Andrei Saguna a fost primul presedinte al "Astrei" si el a pus bazele acestei biblioteci. Apoi, in Catedrala ortodoxa a avut loc Vecernia arhiereasca, la care a participat si presedintele Romaniei si primul-ministru, acestia fiind primiti de IPS Mitropolit Laurentiu, care si-a exprimat astfel bucuria ca marile personalitati ale statului roman au vizitat Catedrala ortodoxa din Sibiu, simbol al Ortodoxiei si al romanismului in Ardeal. Presedintele a adresat un scurt cuvant miilor de credinciosi care erau in catedrala si a fost invitat de catre IPS Laurentiu sa participe si la slujba de resfintire a catedralei, care, cu ajutorul lui Dumnezeu, dupa lucrarile de restaurare, va avea loc in a doua zi de Rusalii, cand se va praznui si hramul catedralei, Sfanta Treime", a explicat, la Radio Trinitas, PS Visarion Rasinareanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

Narcisa BALABAN

 

.

04 Ianuarie 2007

Vizualizari: 2109

Voteaza:

Manifestari religioase in Capitala Culturala Europeana a anului 2007 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE