Mitropolitul Kiril de Smolensk si Kaliningrad, locum tenens de Patriarh al Rusiei


Mitropolitul Kiril de Smolensk si Kaliningrad, locum tenens de Patriarh al Rusiei

Intrunit pe 6 decembrie 2008, la Resedinta patriarhala din Peredelkino, in apropiere de Moscova, sub presedintia IPS Mitropolit Vladimir de Sankt Petersburg si Ladoga, decan de varsta, Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Ruse, alcatuit din 12 mitropoliti, dupa ce a inaltat rugaciune de pomenire pentru Patriarhul Alexei al II-lea, a hotarat:

1) Conform par. 13, cap. al IV-lea din Statutul Bisericii Ortodoxe Ruse, prin vot secret, Inaltpreasfintitul Mitropolit Kiril de Smolensk si Kaliningrad a fost ales locum tenens de Patriarh. Va fi pomenit in toate bisericile din Patriarhia Rusa cu titlul "Inaltpreasfintitul Mitropolit Kiril de Smolensk si Kaliningrad, loctiitor de Patriarh.

".

2) In conformitate cu cap. al IV-lea, par. 15, Mitropolitul Juvenalie de Krutitki si Kolomna va fi pomenit la Sf. Liturghie dupa Loctiitorul de Patriarh, in Eparhia Moscovei;

3) Prohodirea Patriarhului Alexei al II-lea se va savarsi in Catedrala "Iisus Mantuitorul" la data de 9 decembrie 2008, iar inmormantarea se va sluji, conform dorintei defunctului, la Catedrala Epifaniei din acelasi oras.

Slujba de pomenire la Catedrala patriarhala din Bucuresti

La Catedrala patriarhala din Bucuresti a fost savarsita, pe 6 decembrie 2008, o slujba de pomenire pentru PF Alexei al II-lea, Patriarhul Moscovei si al Intregii Rusii, informeaza basilica.ro. Cel de-al XVI-lea Intaistatator al Bisericii Ortodoxe Ruse a trecut la Domnul vineri, 5 decembrie, la varsta de 79 de ani.

Alexei al II-lea s-a nascut la 23 februarie 1929 in orasul Tallinn, din Estonia. Patriarhul Alexei a urmat seminarul si Academia Teologica din Sankt Petersburg si a fost tuns apoi in monahism la Lavra "Sf. Treime". De-a lungul vremii a urcat in treptele ierarhiei bisericesti, fiind episcop de Tallinn si Mitropolit de Leningrad si Novgorod, iar din 1990, Patriarh al Moscovei si al Intregii Rusii.

.

07 Decembrie 2008

Vizualizari: 335

Voteaza:

Mitropolitul Kiril de Smolensk si Kaliningrad, locum tenens de Patriarh al Rusiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE