Moastele Sfantului Ignatie, cinstite in Episcopia Dunarii de Jos


Moastele Sfantului Ignatie, cinstite in Episcopia Dunarii de Jos

In fiecare an, Catedrala episcopala din Galati, care pastreaza o particica din sfintele sale moaste, il cinsteste in chip deosebit pe Sfantul Ignatie Teoforul, praznuit la data de 20 decembrie. Si anul acesta, PS Casian, Episcopul Dunarii de Jos, a savarsit Sfanta Liturghie in ziua praznuirii Sfantului. Cu aceasta ocazie, moastele Sfantului Ignatie, alaturi de cele ale Sfantului Apostol Andrei, ale Sfantului Ioan Botezatorul, ale Sfintei Maria Magdalena, ale Sfantului Cuvios Ioan Casian, ale Sfantului Nectarie Taumaturgul s.a. au putut fi venerate de toti cei care au participat la slujba din Catedrala Dunarii de Jos.

In cuvantul sau adresat crestinilor prezenti, Preasfintia Sa a evidentiat rolul pe care l-a avut Sfantul Ignatie "purtatorul de Dumnezeu" in formularea dreptei invataturi despre rolul ierarhului in Biserica si l-a aratat drept exemplu de viata inchinata slujirii si implinirii poruncilor Mantuitorului.

La sarbatoarea din Catedrala Dunarii de Jos au participat cateva sute de copii si tineri galateni, insotiti de profesorii lor de religie, care s-au impartasit cu Sfintele Taine si au primit binecuvantare de la moastele Sfantului Ignatie, care se pastreaza in racla din Catedrala din Galati. De asemenea, in aceeasi zi, in toate parohiile din municipiile Galati, Braila si Tecuci s-au desfasurat actiuni similare, asezate sub genericul "Hristos impartasit copiilor". (Cecilia Olteanu)

Sursa: basilica.ro

.

21 Decembrie 2008

Vizualizari: 721

Voteaza:

Moastele Sfantului Ignatie, cinstite in Episcopia Dunarii de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE