Moastele Sfintilor Martiri de la Niculitel sunt aduse astazi la Galati

Cu ocazia manifestarilor dedicate ridicarii la rang de arhiepiscopie a Eparhiei Dunarii de Jos, vor fi aduse la Catedrala din Galati astazi, 25 septembrie 2009, incepand cu ora 14:00, moastele Sfintilor Martiri de la Niculitel. Acestea vor fi purtate de la Manastirea Cocos pana la Galati de o delegatie a Episcopiei Tulcii, condusa de PS Episcop Visarion. Avand binecuvantarea PF Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, acest moment duhovnicesc se constituie intr-o marturie a crestinismului la Dunarea de Jos inca din primele veacuri, informeaza Biroul de Presa al Episcopiei Dunarii de Jos.

Moastele Sfintilor de la Niculitel au fost descoperite in vara anului 1971, in vremea pastoririi vrednicului de pomenire episcop Chesarie al Dunarii de Jos, fiind aflate intr-o cripta deasupra careia s-au gasit temeliile unei bazilici crestine, despre care nu se stia nimic pana atunci.

Cativa ani mai tarziu, in timpul pastoririi arhiepiscopului Antim Nica al Tomisului si Dunarii de Jos, care a scris viata acestor sfinti, s-a ridicat cladirea ce adaposteste martiriconul si au fost confectionate raclele in care au fost depuse, in biserica Manastirii Cocos, moastele celor patru sfinti mucenici.

Sursa: ziarullumina.ro

.

25 Septembrie 2009

Vizualizari: 453

Voteaza:

Moastele Sfintilor Martiri de la Niculitel sunt aduse astazi la Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE