Operatii gratuite pentru copiii bolnavi de hidrocefalie

 

ARSB s-a infiintat in anul 2004 in Germania, cu binecuvantarea IPS Mitropolit Serafim al Germaniei, Europei Centrale si de Nord si cu sprijinul financiar al parohiilor Mitropoliei

Proiectul este sustinut si de Ministerul Sanatatii Publice din Romania

Asociatia Romana Spina Bifida si Hidrocefalie din Bucuresti (ARSB) adreseaza tuturor parintilor care au copii bolnavi de hidrocefalie (acumulare de apa la cap) rugamintea de a le solicita ajutorul. Operatia de care acesti copii au nevoie se face gratuit de catre medici neurochirurgi din Romania, asociatia platind doar valva care se implanteaza in capul copilului, care costa 400 de euro. In ideea de a salva cat mai multi copii care sufera de o astfel de boala, aceasta asociatie a apelat la ajutorul Bisericii Ortodoxe Romane in ceea ce priveste mediatizarea serviciilor pe care le ofera.


ARSB s-a infiintat in anul 2004 cu binecuvantarea IPS Mitropolit Serafim al Germaniei, Europei Centrale si de Nord si cu sprijinul financiar al parohiilor mitropoliei. Asociatia se ocupa de operarea copiilor bolnavi de hidrocefalie.

Protectoarea proiectului, care este sustinut si de Ministerul Sanatatii Publice din Romania, este dna Barbara Stamm, vicepresedintele Parlamentului bavarez si colaboratoare mai veche a Bisericii Ortodoxe Romane. Printr-un mare efort de mediatizare in Germania si Austria, asociatia a reusit sa adune aproximativ 270.00 de euro. Din 2004 pana in prezent au fost operati cu succes peste 100 de copii. Adresa asociatiei este: Str. Secuilor nr. 7, Bl B-31, Sc. 3, Et. 2, Ap. 38, Sect. 4 Bucuresti.

Peste 800 de copii sunt inregistrati la ARSB

"Problema cea mare cu care ne confruntam in prezent si pentru care apelam la ajutorul BOR este aceea de a face cunoscuta activitatea noastra la nivelul parohiilor si la indemana copiilor bolnavi de hidrocefalie sa ia legatura cu noi la adresa de mai sus, pentru a ajunge sa salvam toti copiii (in prezent, avem inregistrati peste 800) bolnavi de hidrocefalie si spina bifida (n.r: malformatie congenitala a coloanei vertebrale caracterizata prin lipsa de sudura a arcurilor vertebrale, situata, de obicei, in regiunea lombara si sacrala) din Romania. Din experienta de pana acum, am constatat ca anumiti parinti neglijeaza pe proprii lor copii bolnavi si nu se anunta imediat pentru operatie, ceea ce agraveaza starea lor. Altii se tem nejustificat de pierderea ajutorului social din partea statului roman. Precizam ca operatia in sine nu este complicata si ca sansele de insanatosire sunt foarte mari, cu conditia ca operatia sa fie facuta la timp, iar copiilor operati sa li se asigure o reabilitare corespunzatoare", s-a exprimat in scrisoarea adresata PF Patriarh Teoctist si celorlalti ierahi din Biserica Ortodoxa Romana, presedintele ARSB, Adriana Tontsch, enoriasa a parohiei ortodoxe romane "Sf. Dumitru" din Nurnberg (Germania).


Puteti obtine mai multe informatii despre aceasta asociatie si serviciile ei sunand la numarul de telefon (021) 332.42.72 sau scriind la adresa de e-mail: diga_eugenia@yahoo.co.

 

 

 

 

.

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 3509

Voteaza:

Operatii gratuite pentru copiii bolnavi de hidrocefalie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE