Ortodocsii din America se roaga pentru victimele atentatelor de la 11 septembrie


In ziua de 11 septembrie 2001 s-a petrecut o catastrofa care a zguduit lumea: doua avioane, care au distrus Turnurile Gemene din New York, au provocat moartea a peste 3.000 de persoane. Printre victime au fost persoane din lumea intreaga, angajati care lucrau in birourile de la World Trade Center, angajati ai companiilor aeriene si pasageri, militari si membri ai echipelor de salvare care si-au pierdut viata in timp ce incercau sa salveze viata celorlalti.

Ca urmare a evenimentelor de acum 5 ani lumea intreaga s-a schimbat fapt pentru care, reprezentanti ai diferitelor religii s-au adunat de nenumarate ori, pastrand un moment de reculegere in memoria victimelor atentatelor din 11 septembrie.

Ortodocsii din America ii pomenesc mereu in rugaciunile lor pe cei decedati in atentatele de la 11 septembrie.

In aceeasi directie se inscriu si actiunile Bisericii Ortodoxe Grecesti din America, aceasta fiind una dintre comunitatile crestine care s-a oferit sa faca rugaciuni permanente pentru victime si familiile acestora, si sa asigure asistenta religioasa tuturor celor care au nevoie. In consecinta, la doar cateva ore dupa atac, Arhiepiscopul Dimitrie al Bisericii Ortodoxe Grecesti a Americii a dat o directiva prin care toate bisericile ortodoxe grecesti din America urmau sa stea deschise si sa asigure serviciul religios permanent, rugaciuni pentru odihna sufletelor celor morti la WTC, protectie si consolare pentru cei ramasi.

Intrunire a liderilor religiosi la Casa Alba

Anul acesta, la 5 ani de la atentatele care au schimbat lumea, Arhiepiscopul Dimitrie a oficiat ieri o slujba de pomenire la Catedrala "Sfanta Treime" din New York. Parastasul a urmat oficierii Sfintei Liturghii, la care au participat membri ai familiilor victimelor si reprezentanti ai corpurilor diplomatice din Grecia si Cipru, informeaza site-ul Arhiepiscopiei Ortodoxe Grecesti din America.

In dupa-amiaza zilei de ieri, la invitatia presedintelui Statelor Unite, George Bush, Arhiepiscopul Dimitrie si alti lideri religiosi s-au reunit la Casa Alba pentru a oficia impreuna un serviciu religios, in memoria victimelor atentatelor de la 11 septembrie 2001, la capela "Sf. Pavel" de la Ground Zero, locul unde alta data erau Turnurile Gemene.

In acelasi loc, in dimineata zilei de astazi, liderul grecilor ortodocsi din America, impreuna cu reprezentanti ai oficialitatilor civile si militare, participa la o ceremonie de comemorare care consta in citirea numelor tuturor victimelor. Dupa acest moment inaltul prelat grec se va indrepta catre "Muzeul Focului", unde va participa la expozitia "Fata in fata cu Groud Zero. Portrete ale eroilor din 11 septembrie".

In continuare, Arhiepiscopul Dimitrie va oficia un Trisaghion (slujba de pomenire) la locul pe care se afla, pana la 11 septembrie 2001, Biserica "Sf. Nicolae". La orele 18, el va participa la inca un serviciu funerar interreligios in memoria victimelor atentatelor de la 11 septembrie, oficiat la Capela "Sf. Pavel" de la Ground Zero.

M. MIHAI

 

.

10 Septembrie 2006

Vizualizari: 1685

Voteaza:

Ortodocsii din America se roaga pentru victimele atentatelor de la 11 septembrie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE