Palatul Patriarhal va gazdui Simpozionul Tarile Romane si Locurile Sfinte

 

In Sala Presei a Palatului Patriarhal din Bucuresti se va desfasura in perioada 16-18 octombrie a.c., Simpozionul "Tarile Romane si Locurile Sfinte". Simpozionul este organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxa "Justinian Patriarhul" din Bucuresti. In cadrul acestei manifestari vor fi prezentate referate legate de relatiile dintre Tarile Romane si locurile sfinte din Orient de-a lungul veacurilor.

Pr. conf. dr. Ioan Moldoveanu de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti a prezentat, in direct, la Radio Trinias temele ce vor fi dezbatute in cadrul simpozionului de saptamana viitoare de la Bucuresti: "Simpozionul va avea mai multe sectiuni.

 

Dupa alocutiunile de deschidere rostite de personalitatile invitate de noi, vom intra in laboratorul in care vom diseca toate informatiile prezentate in referate. Vor aparea documente noi, cercetate si publicate in ultima vreme de cei care se ocupa de aceasta chestiune. Deci vom avea o sectiune care priveste Athosul si Meteorele, iar, in a doua zi, vom avea o sectiune care include celelalte locuri sfinte, adica: Sinaiul, Ciprul, Patriarhiile Orientale - Constantinopolul, Antiohia si Ierusalimul".


La aceasta manifestare vor participa si invitati din strainatate. "Vom avea participanti de la Paris, de la Moscova, de la Atena, de la Tesalonic, dar si profesori si specialisti din Romania care s-au ocupat de aceasta tema. Ca urmare, sunt in jur de 20-25 de participanti, si speram ca simpozionul sa fie deschis de Prea Fericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane", a mai spus pr. conf. univ. Ioan Moldoveanu.


De asemenea, la simpozion vor fi prezenti ierarhi ai BOR, precum si secretarul de stat pentru culte, Adrian Lemeni, care va avea o alocutiune in deschidere.

 

Narcisa BALABAN

 

 

.

10 Octombrie 2006

Vizualizari: 1943

Voteaza:

Palatul Patriarhal va gazdui Simpozionul Tarile Romane si Locurile Sfinte 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE