Parintele Patriarh ar putea fi externat vineri


Parintele Patriarh ar putea fi externat vineri


Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, ar putea fi externat vineri din Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central, dar recuperarea postoperatorie va dura trei - patru luni, a anuntat, conf. univ. dr. Ioan Sarbu, comandantul Spitalului Clinic de Urgenta Militar Central, in cadrul unei conferinte de presa, sustinute marti, 1 aprilie. Comisia ministeriala de monitorizare a evolutiei starii de sanatate a Preafericitului Patriarh Daniel a constatat, in urma consultului efectuat, ca evolutia post-operatorie este buna, in parametri normali, atat din punct de vedere chirurgical, cat si al functiilor vitale.


Parintele Patriarh se deplaseaza cu ajutorul unui cadru metalic fara sa lase piciorul stang in pamant, la 24 de ore dupa interventie, avand o imobilizare provizorie cu atela din rasina acrilica si are un ciorap elastic, cu efect antitrombotic, pentru celalalt picior. Conf. univ. dr. Adrian Barbilian a explicat ca aceasta masura este necesara, intrucat trebuie asigurata recircularea optima a sangelui in piciorul sanatos. Radiografia post-operatorie atesta acuratetea gestului chirurgical si corectitudinea reducerii fracturii.


Dupa 30 de zile, Patriarhul va putea fi mobilizat printr-un aparat de mers tip cizma, care ii va permite sa-si desfasoare activitatea.


Cu bucurie, in cadrul conferintei, dr. Ioan Sarbu a prezentat scrisoarea de multumire pe care PF Parinte Daniel a adresat-o comandantului spitalului si medicilor care l-au operat.


In scrisoare, Patriarhul Daniel multumeste pentru amabilitatea, daruirea si profesionalismul intregii echipe de specialisti, pentru reusita interventiei chirurgicale de care a beneficiat.


Tot ieri, managerul Ioan Sarbu a spus ca Patriarhul Romaniei a fost vizitat la spital, pe langa personalitati politice, si de prieteni, cunostinte si foarte multi credinciosi.


De asemenea, comandantul spitalului a spus ca Patriarhul Bisericii noastre multumeste tuturor credinciosilor si celor care se roaga pentru sanatatea sa.


Va amintim ca duminica, dupa savarsirea Sfintei Liturghii in Catedrala Patriarhala, Preafericitul Parinte Daniel a suferit o fractura la nivelul gleznei stangi, la urcarea treptelor de acces catre resedinta patriarhala.


In urma examenului clinic si a investigatiilor paraclinice, comisia medicala a decis interventia chirurgicala in urgenta.

Patriarhul le multumeste medicilor

Scrisoarea de multumire adresata de PF Parinte Patriarh Daniel domnului general de brigada medic, conf. univ. dr. Ioan Sarbu, Comandantul Spitalului Clinic de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" Bucuresti

Va adresam calde multumiri pentru amabilitatea, daruirea si profesionalismul intregii echipe pe care ati coordonat-o, pentru reusita inteventiei chirurgicale de care am beneficiat la Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" Bucuresti.


Suntem incredintati ca pe parcursul sederii noastre in spital ne vom bucura in continuare de aceeasi atentie si ingrijire deosebita.


Bunul Dumnezeu sa va binecuvinteze impreuna cu toti medicii, specialisti si celelalte cadre medicale, dorindu-va sanatate, impliniri, pace sufleteasca si bucurii duhovnicesti, in special in aceasta perioada de pregatire a noastra, prin post, pentru intampinarea sarbatorii Invierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Cu aleasa pretuire si binecuvantare,

+ Daniel,
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

 

.

01 Aprilie 2008

Vizualizari: 588

Voteaza:

Parintele Patriarh ar putea fi externat vineri 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE