Patriarhia a inaugurat la Bucuresti doua institutii misionare


PF Parinte Patriarh Daniel, a oficiat slujba de sfintire a studiourilor TV si Radio Trinitas din Bucuresti. Cele doua studiouri fac parte din noul Centru de Presa "Basilica" al Patriarhiei Romane, care va cuprinde si ziarul "Lumina", precum si o agentie de stiri. Dupa slujba de sfintire, Intaistatatorul BOR a argumentat necesitatea existentei acestor institutii misionare ale Patriarhiei Romane si a multumit tuturor celor care au contribuit la realizarea lor. "Pe de o parte, foarte multi oameni nu mai pot veni la biserica, fiind departe de ea sau fiind bolnavi, batrani, in suferinta. Pe de alta parte, cei care vin duminica de duminica la biserica au nevoie ca in timpul saptamanii sa-si intareasca credinta, sa o imbogateasca prin emisiunile posturilor de televiziune si radio, pentru a putea transmite altora credinta ortodoxa.

Suntem parte vie din Biserica, in fiecare clipa, in fiecare ceas, in fiecare zi, in fiecare saptamana", au fost cuvintele Patriarhului BOR. Amenajarea si echiparea celor doua studiouri s-a facut in trei saptamani, cu fonduri proprii. Atat frecventele Radio Trinitas, cat si licenta de emisie pentru Trinitas TV, pe care le detinea Mitropolia Moldovei si Bucovinei, au fost transferate la Patriarhia Romana. Dupa cum a mentionat PF Parinte Patriarh Daniel, "la Iasi vor ramane cele doua studiouri, dar altele noi au aparut astazi (n.r: sambata, 27 octombrie) aici, la Bucuresti, care sunt mult mai necesare ca stiri, ca noutate la zi. In acelasi timp, trebuie sa spunem ca 70% din activitatea televiziunii se va desfasura la Bucuresti, dupa cum 70% din activitatea postului de radio se va desfasura la Iasi".


In cadrul aceluiasi eveniment, Patriarhul BOR a acordat "Crucea moldava" pentru mireni si Diploma de Onoare "Sfintii Imparati Constantin si Elena" presedintelui Consiliului National al Audiovizualului (CNA), dl. Rasvan Popescu, si membrului CNA, dl. Radu Teodorel. Rasvan Popescu a multumit pentru distinctiile primite si a apreciat initiativa Patriarhiei privind cele doua institutii media ca fiind "o alternativa la posturile comerciale".

.

28 Octombrie 2007

Vizualizari: 627

Voteaza:

Patriarhia a inaugurat la Bucuresti doua institutii misionare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE