Patriarhul Serbiei vrea sa fie acasa de Sambata lui LazarPatriarhul Serbiei vrea sa fie acasa de Sambata lui Lazar


Patriarhul Pavle al Serbiei se afla intr-o clinica din Belgrad si se simte bine, declarand ca doreste sa sarbatoreasca acasa Sambata lui Lazar (numita a salciilor in Serbia) si Duminica Floriilor. Patriarhul Serbiei va fi transferat acasa, unde va continua tratamentul de pneumonie. Sanctitatea Sa doreste sa primeasca in aceste zile oaspeti in Palatul patriarhal. Amintim ca anul trecut Patriarhul Pavle a suferit arsuri cu trei zile inainte de Florii si a petrecut sarbatoarea in spital.

Patriarhul isi aminteste ca Sambata lui Lazar era in copilarie una dintre cele mai vesele sarbatori, deoarece reunea intreaga familie.

Pana la intoarcerea la Resedinta patriarhala, Patriarhul Pavle se impartaseste zilnic si citeste din Molitfelnic si Sfanta Scriptura.

Calugarii de la Manastirea "Buna-Vestire" de langa stramtoarea Ovcearsko-Kablar, unde actualul Patriarh a devenit monah, in 1948, spun ca in zilele dinaintea Floriilor Patriarhul manca spanac, cartofi, urzici si suc de tomate, iar in Sambata lui Lazar isi permitea putin vin. "In fiecare an de Vrbita (salcii) noi coacem paine speciala si o trimitem la Belgrad", au mai spus monahii din manastire, care spera ca in acest an vor face la fel. (E.R.)

.

14 Aprilie 2008

Vizualizari: 516

Voteaza:

Patriarhul Serbiei vrea sa fie acasa de Sambata lui Lazar 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE