Pelerinaj la Sfantul ce ne ocroteste Capitala

 

Moastele Sfantului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor, au fost scoase ieri dimineata din Catedrala patriarhala, in procesiune religioasa, si asezate intr-un loc special amenajat pe Dealul Mitropoliei, pentru a putea fi venerate de credinciosi. La procesiune au venit sa asiste aproximativ 5.000 de oameni din toata tara, cei din provincie venind pe Dealul Mitropoliei inca de ieri dupa-amiaza.


Dupa procesiune, Prea Sfintitul Sebastian Ilfoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, a oficiat slujba Sfintei Liturghii. Parintele consilier Constantin Stoica, purtator de cuvant al Patriarhiei Romane, a oferit la radio Trinitas detalii despre evenimentele de la Bucuresti: "Inca de la primele ore ale diminetii se aflau cateva mii de credinciosi din Bucuresti, dar si pelerini din intreaga tara, care au tinut sa aduca prinosul lor de cinstire Sf.

Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor. In continuare, a fost oficiata Sfanta Liturghie pe un podium special amenajat in apropierea Catedralei patriarhale de catre PS Sebastian Ilfoveanul, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi slujitori ai Catedralei patriarhale".


Numarul pelerinilor creste de la an la an, iar miile de oameni care vin stau ore intregi pentru a atinge moastele. Ei se roaga pentru sanatate, noroc si bunastare. "Vin aici aproape in fiecare an sa sarut racla. Sfantul Dimitrie Basarabov imi da putere si sper ca acum ma va ajuta sa trec cu bine peste niste probleme de sanatate", a spus Elena Cretu, o bucuresteanca de 52 de ani.
Marian Florea, de 66 de ani, se inchina la moastele lui Dimitrie cel Nou pentru ca nepotii lui sa fie sanatosi si norocosi.


Ieri dupa-amiaza, s-a oficiat slujba Privegherii, iar astazi, cu ocazia sarbatoririi Sf. M. Mc. Dimitrie, Izvoratorul de Mir, un sobor de arhierei si preoti va oficia Sfanta Liturghie, urmand ca maine, in ziua de sarbatorire a Sf. Dimitrie cel Nou, Sfanta Liturghie sa fie oficiata de PF Patriarh Teoctist, inconjurat de un sobor de ierarhi-membri ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, preoti si diaconi.


Noutatea din acest an consta in faptul ca racla va fi dusa, sambata dupa-amiaza, la Manastirea "Duminica Sfintilor Romani", din sos. Oltenitei, cu ocazia sfintirii sfantului lacas.

 

Narcisa BALABAN

 

.

25 Octombrie 2006

Vizualizari: 2059

Voteaza:

Pelerinaj la Sfantul ce ne ocroteste Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE