Pelerinaje cu icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului

 

Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Neamt a ajuns ieri, in pelerinaj, la Biserica "Precista" din municipiul Bacau. Icoana va ramane aici pana pe 15 august, cand se va serba hramul bisericii. "Cu binecuvantarea lui Dumnezeu si cu ajutorul Maicii Domnului, icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Neamt a ajuns, insotita de doi monahi, la Biserica "Precista", in jurul orei 09.30. Credinciosii au primit-o cu multa nadejde, cu multa credinta pentru a se inchina Maicii Domnului.

Sambata (n.r. astazi, 11 august) vom face Acatistul si Paraclisul Maicii Domnului, duminica vom savarsi Sfanta Liturghie, impreuna cu un sobor de preoti, iar marti va fi Vecernia Mare, la care va participa PS Ioachim Bacauanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Romanului". In aceste zile, credinciosii bacauani zabovesc zeci de minute, unii plang si se roaga in tacere in fata icoanei, dupa care aseaza pomelnicul in cutia din dreapta acesteia. Adusa pentru al noualea an consecutiv in singura ctitorie musatina din orasul de pe malul Bistritei, icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului a trezit in sufletele oamenilor ecoul unei alte realitati decat cea materiala. Prezenta icoanei Maicii Domnului, cunoscuta pentru minunile savarsite de-a lungul anilor, da curaj si putere celor care vin si se roaga cu credinta. "Vin in fiecare an. Este bine ca icoana a fost adusa si anul acesta la Bacau. Avem nevoie, astazi, mai mult decat oricand de mila si ajutorul Maicii Domnului. Mai ales dupa necazurile abatute asupra noastra", ne-a marturisit unul dintre bacauanii prezenti la Precista.

Icoana de la Trifesti, din nou pe Valea Trotusului

Si la Onesti a sosit ieri icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului din parohia Trifesti. Icoana a fost depusa la Biserica "Pogorarea Duhului Sfant", unde va ramane spre inchinare pana marti seara, 14 august, cand se va oficia Prohodul Adormirii Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu. "Avem foarte multe motivatii facand lucrul acesta. In primul rand, ne bucuram ca aducem aceasta icoana, pentru ca am trecut printr-un an dificil, un an al secetei, dar si pentru ca sunt foarte multe familii care in viata lor nu au avut bucuria de a merge sa se inchine la o icoana facatoare de minuni", a precizat pr. Constantin Alupei, protopop de Onesti. Aseara s-a savarsit Paraclisul Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, iar astazi, de dimineata, se va oficia Sfanta Liturghie si spre seara, Vecernia. "Icoana va ramane pana marti seara, cand, dupa Prohodul Adormirii Maicii Domnului, se va inconjura biserica cu sfanta icoana, iar apoi va fi insotita din nou spre locul unde a vrut Dumnezeu ca ea sa salasluiasca", a mai spus pr. Alupei.

Pelerinaj la Resita cu icoana de la Calugara

La parohia ortodoxa Marginea Lend, din Resita, va ajunge astazi icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Calugara. Se vor putea ruga la aceasta sfanta icoana atat credinciosii parohiei Marginea Lend, din Resita, cat si batranii din cadrul Centrului de Asistenta, acolo unde se afla si capela ce va gazdui evenimentul. Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Calugara a fost descoperita intr-o pestera din zona si dusa la Oravita, de unde s-a intors printr-o minune in pestera. Mai tarziu, in acea pestera au fost descoperite si moastele unui pustnic, moaste care astazi se pastreaza la Manastirea Calugara. Maine, 12 august, credinciosii parohiei "Schimbarea la Fata" din Resita (Catedrala noua) vor avea si ei prilejul sa se inchine la icoana facatoare de minuni, care va fi adusa la Sfanta Liturghie.

 

 

.

10 August 2007

Vizualizari: 2226

Voteaza:

Pelerinaje cu icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE