Pelerinajul ca forma de pastoratie a tinerilor

 

Ieri, 23 iulie, 14 tineri din parohia "Sfantul Haralambie", insotiti de preotul paroh Radu Branza, au plecat intr-un de pelerinaj extern de 10 zile la Viena si Bruxelles, pentru a descoperi spiritualitatea apuseana din aceste doua mari centre culturale, istorice si crestine ale Europei.


Activitatea este organizata si sprijinita material si financiar de catre enoriasii din parohia "Sf. Haralambie", carora preotul paroh le-a multumit la sfarsitul Sfintei Liturghii de duminica, la care au fost prezenti toti cei 14 tineri pelerini, carora li s-a citit cu aceasta ocazie si rugaciunea speciala pentru cei ce pleaca la drum.


Aceasta activitate educativa, deosebit de interesanta si apreciata de catre parinti si cadrele didactice din parohie, face parte din proiectul "Pelerinajul la lacasurile de cult crestin - posibilitate si necesitate in cadrul pastoratiei in randul copiilor si tinerilor" al carui scop este ca, in colaborare cu bisericile din tarile europene, sa se asigure o cunoastere mai profunda, la fata locului, a valorilor europene crestine, imbunatatirea procesului de educatie religioasa inca de la varste fragede, realizarea unui fructuos schimb de experienta intre preoti, profesori si parinti pe linia intaririi in credinta a generatiilor tinere.


Pe parcursul celor zece zile de pelerinaj, tinerii vor vizita marile catedrale romano-catolice de la Viena si Bruxelles, se vor intalni cu preoti ortodocsi care slujesc comunitatilor romanesti din cele doua tari, iar in Belgia vor participa la activitati cultural-educative organizate in parohia "Sf.

Siluan", unde slujeste diaconul Athanasie de Theux, coautor al proiectului initiat de catre parintele Radu Branza.


Pe parcursul sederii in Belgia, fiecare dintre cei 14 tineri selectionati de catre Comitetul parohial al Bisericii "Sf. Haralambie" va fi integrat, pentru cateva zile, in cate o familie belgiana cu copii de varste apropiate. Prin gazduirea si petrecerea timpului in familiile belgiene, tinerii vor avea posibilitatea sa se cunoasca mai bine, sa schimbe intre ei informatii culturale si religioase, sa participe in comun la slujbe si, nu in cele din urma, sa lege prietenii noi.


In parteneriat, alti 14 tineri din parohia belgiana "Sf. Siluan", insotiti de diaconul Athanasie de Theux vor sosi ulterior, in pelerinaj, in Romania. Toti cei 14 tineri belgieni vor fi, la randul lor, integrati in familii de enoriasi din parohia "Sf. Haralambie". Pe parcursul sederii in capitala Moldovei, acestia vor avea parte de un program relativ asemanator, care va cuprinde vizite la bisericile si manastirile din Arhiepiscopia Iasilor, participarea la activitati social-filantropice in parohia "Sf. Haralambie" si in special la pregatirea si transportul hranei de la cantina sociala la persoanele defavorizate, cunoasterea modului de trai al tinerilor nostri si a rolului familiei in educatia religioasa a acestora.

 

 

.

23 Iulie 2007

Vizualizari: 1443

Voteaza:

Pelerinajul ca forma de pastoratie a tinerilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE