Pelerinii se vor putea inchina si in alte biserici si manastiri din Bucuresti

Pelerinii care vor veni la hramul Catedralei se vor putea inchina si in alte lacasuri de cult din Arhiepiscopia Bucurestilor, mai ales ca bisericile din centrul Bucurestiului vor fi pe toata perioada hramului deschise.

Biserica „Sfantul Spiridon - Nou“ - Paraclis patriarhal se afla pe Calea Serban Voda nr. 29-31.
Biserica „Sfantul Anton“ - Curtea Veche, monument istoric, o gasiţi la adresa din bulevardul Iuliu Maniu nr. 33, sectorul 4.

Biserica Zlatari se gaseste pe Calea Victoriei numarul 12.

Biserica „Sfantul Gheorghe - Nou“ se afla la adresa bulevardul I. C. Bratianu nr. 27, sectorul 3.

Biserica „Sfantul Mina“ din strada Robescu F. Constantin nr. 18 A este o alta biserica din centrul Capitalei care adaposteste sfinte moaste.

Manastirea Radu Voda, unde se afla moastele Sfantului Nectarie Taumaturgul, se afla pe strada Radu Voda nr. 24 A, sector 4, foarte aproape de Patriarhia Romana, se ajunge in maxim 15 minute mergand pe jos.

De asemenea, de la Catedrala patriarhala se ajunge in maxim 10 minute, mers pe jos, si la Manastirea Antim situata in strada Antim nr. 29.

La Manastirea Cernica, unde se afla moastele Sfantului Calinic de la Cernica, se poate ajunge cu tramvaiul 46, din staţia Gara de Nord si apoi cu autobuzul 410.

La 29 km est de Bucuresti se afla Manastirea Pasarea, iar la 40 km nord-est se poate vizita Manastirea Caldarusani.

Pelerinii se pot inchina, de asemenea, la Manastirea Samurcasesti, din comuna ilfoveana Ciorogarla, unde, in anul 1944, au stat jumatate de an moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, iar „moastele Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou si ale Sfintei Parascheva au stat pentru o vreme impreuna in Catedrala patriarhala. In 1944, patriarhul Nicodim a hotarat ca aproximativ 3 saptamani, din 27 octombrie pana la 13 noiembrie, cand au plecat spre Iasi, moastele Sfintei Parascheva sa fie alaturi de cele ale Sfantului Dimitrie in Bucuresti“, dupa cum ne-a spus arhimandritul Timotei Aioanei, Mare Eclesiarh al Catedralei patriarhale si Exarh Cultural al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Ciprian BARA
Sursa: Ziarul Lumina

25 Octombrie 2009

Vizualizari: 869

Voteaza:

Pelerinii se vor putea inchina si in alte biserici si manastiri din Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE