Piatra de temelie a Catedralei Mantuirii Neamului se va pune in doua luni


Ministrul culturii si cultelor, Adrian Iorgulescu, a declarat ieri, pentru Agentia Rompres, ca piatra de temelie la Catedrala Mntuirii Neamului se va pune, in opinia sa, in maxim doua luni. „Imi doresc foarte mult sa se treaca deja la punerea pietrei de temelie. Deocamdata urmeaza sa se realizeze toate studiile de fezabilitate, proiectul de executie. Din punct de vedere juridic nu mai exista nici o bariera si ramne acum in sarcina Patriarhiei Romne si a proiectantilor sa se miste ct mai repede, ca proiectul respectiv sa fie demarat“, a precizat Adrian Iorgulescu. Ministrul culturii si cultelor a afirmat, totodata, ca la sediul ministerului a avut loc cu putin timp in urma o discutie cu reprezentanti a sase ministere, ai Camerei Deputatilor si ai Patriarhiei, unde s-a discutat despre urgentarea de predare a terenului pe care se va construi Catedrala, din partea Camerei Deputatilor catre Patriarhia Romna.


„De acum inainte, intram in linie dreapta in ceea ce priveste trasarea viitoarelor contururi ale Catedralei Mntuirii Neamului, care de mai bine de 16 ani isi cauta un loc. Mi se pare important si faptul ca in momentul in care am devenit ministru m-am angajat sa contribui la realizarea acestui important edificiu al Bisericii Ortodoxe si pot sa va spun ca am avut in toata aceasta perioada discutii, contacte, negocieri cu reprezentantii Bisericii Ortodoxe si ai Patriarhiei, pe de o parte, si, pe de alta parte, cu reprezentantii diferitelor institutii si ministere care au avut un rol in realizarea acestui acord, si anume realizarea actului legislativ prin care Camera Deputatilor a transmis terenul Patriarhiei Romne“, a subliniat ministrul culturii si cultelor.


Patriarhia Romna a preluat de la Camera Deputatilor terenul pentru constructia Catedralei Mntuirii Neamului luni, 13 februarie, prin semnarea, la Palatul Parlamentului, a protocolului in acest sens, de catre de PS Vincentiu Ploiesteanul, Episcop vicar patriarhal, si Mihai Unghianu, secretarul general interimar al Camerei Deputatilor.


Terenul, atribuit Patriarhiei Romne, cu titlu gratuit, masoara 110.000 mp si se afla pe fostul Deal al Arsenalului, colina inclusa in curtea Casei Poporului, informeaza Rompres.

 

de Narcisa BALABAN

 

.

14 Februarie 2006

Vizualizari: 1149

Voteaza:

Piatra de temelie a Catedralei Mantuirii Neamului se va pune in doua luni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE