Preotii din Botosani au discutat despre rolul duhovnicului in formarea constiintei crestine


Ieri, 17 octombrie 2005, la sediul Protopopiatului Botosani a avut loc sedinta lunara cu preotii. In cadrul sedintei, pr. Gabriel Mihaiescu, paroh al parohiei „Sf. Trei Ierarhi“ - Botosani, a sustinut referatul pe tema „Rolul duhovnicului in formarea constiintei crestine“, mai multi preoti prezenti intervenind cu diferite completari.

De asemenea, pr.

protopop Lucian Leonte a adus lamuriri, explicatii si sugestii legate de tema in discutie, si anume: evitarea spovedaniei in timpul Sfintei Liturghii, spovedania sa aiba loc seara sau cu o zi inainte de Impartasanie, rugaciunile de la Sf. Taina a Spovedaniei sa nu fie inlocuite cu „Rugaciunea de dezlegare a tuturor pacatelor“, credinciosii sa se spovedeasca lunar, cu doua zile inainte de post sau in afara postului, spovedania mirilor si a nasilor, impartasirea copiilor de pna la 7 ani in fiecare duminica, cu exceptia acelora care plng si refuza Sf. Impartasanie, catehizarea credinciosilor inainte de spovedanie, spovedirea acasa a batranilor si a bolnavilor, spovedirea preotului si a membrilor familiilor preotului, aplicarea corecta a canonului potrivit mediului de viata, vrstei, pregatirii etc., spovedania in taina si la preotul paroh.

In afara temei, s-au mai luat in discutie urmatoarele aspecte: afisarea de catre preoti in biserici - cu ocazia unor evenimente deosebite - a unor fotografii care sa ilustreze activitatea social-misionara si administrativ-gospodareasca desfasurata in parohie; pregatirea in mod deosebit pentru anul omagial Iustin Moisescu (2006), prin restaurarea sediului protopopiatului si prin organizarea unor manifestari speciale; contributia parohiilor in restaurarea protopopiatului; suspendarea preotilor parohi care dau recomandari seminaristilor si profesorilor de religie in baza unor realitati inexistente; afisarea programului liturgic in biserici, precum si perioada in care nu se organizeaza nunti; respectarea conditiilor de infratire a parohiilor; prezenta preotilor la slujbele misionare din penitenciare si la Cercurile misionare, conform programarii; instalarea de sisteme de alarma la toate bisericile etc. (N. BALABAN)

.

17 Octombrie 2005

Vizualizari: 2215

Voteaza:

Preotii din Botosani au discutat despre rolul duhovnicului in formarea constiintei crestine 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE