Preotii din Galati si Braila s-au intalnit pentru pregatirea sarbatorilor pascale

Pe 7 aprilie 2009, la sediul Protoieriei Galati si, respectiv, pe 9 aprilie 2009, la Protoieria Braila, au avut loc intrunirile clerului din cele doua orase cu PS Casian, Episcopul Dunarii de Jos. Cu aceasta ocazie s-au analizat concluziile reiesite in urma activitatilor misionare si filantropice, desfasurate de delegatii Centrului Eparhial si ai protoieriilor, in Duminica a V-a din Post, la 50 de parohii, informeaza Biroul de Presa si Comunicare al Episcopiei Dunarii de Jos.

In cadrul respectivelor sedinte s-au stabilit detalii privind desfasurarea pelerinajului de Florii in toate municipiile si localitatile rurale din cadrul Eparhiei, programul duhovnicesc din Saptamana Patimilor, slujbele pascale din noaptea Invierii si toata Saptamana Luminata, precum si programul liturgic din Duminica Tomii si Pastele blajinilor. Un accent deosebit s-a pus pe organizarea si desfasurarea marelui eveniment liturgic si duhovnicesc ce va avea loc la Galati in perioada 1-3 mai 2009, cu ocazia proclamarii cinstirii in Biserica Ortodoxa Romana a Sfantului Atanasie, patriarhul Constantinopolului si pastor al crestinilor de la Dunarea de Jos timp de 12 ani (1642-1653). Cu aceasta ocazie, la initiativa chiriarhului locului, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel si prin bunavointa IPS Mitropolit Pantelimon de Veria, Kampania si Nausa (Grecia), va fi adusa la Galati o particica din moastele Sfantului Grigorie Palama, arhiepiscopul Tesalonicului.

Credinciosii se vor putea inchina la aceste sfinte moaste la Catedrala Dunarii de Jos incepand cu seara zilei de 1 mai pana in data de 5 mai.

Sursa: ziarullumina.ro

.

11 Aprilie 2009

Vizualizari: 658

Voteaza:

Preotii din Galati si Braila s-au intalnit pentru pregatirea sarbatorilor pascale 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE