Primatul Greciei se afla in vizita la Consiliul Mondial al Bisericilor

 

In perioada 26 mai - 1 iunie a.c., Prea Fericirea Sa Hristodoulos, Arhiepiscopul Atenei si Primat al Bisericii Ortodoxe a Greciei, se afla in vizita la Consiliul Mondial al Bisericilor. Inaltul prelat se va intlni cu Secretarul General al Consiliului, pastorul Samuel Kobia, si va participa la un program de discutii despre orizontul ecumenic si despre rolul Consiliului Bisericilor al carui cofondator este si Biserica Ortodoxa Greaca.


In Elvetia, Prea Fericirea Sa Hristodoulos va avea intlniri si cu inaltul comisar al Natiunilor Unite pentru Refugiati, cu membri ai Consiliului Federal al Elvetiei si cu primarul orasului Geneva, unde Consiliul Mondial al Bisericilor isi afla sediul.


La Institutul Ecumenic de la Bossey, Primatul grec va anunta oferirea din partea Bisericii Ortodoxe a Greciei a unei finantari pentru o bursa anuala de studiu.


In data de 30 mai, Arhiepiscopul Hristodoulos al Atenei va sustine la Universitatea din Geneva o conferinta cu tema „Rolul Bisericii in societatea greaca contemporana - exemplul bioeticii.“

Mentionam faptul ca Biserica Ortodoxa a Greciei a gazduit in anul 2005, la Atena, Conferinta Consiliului Mondial al Bisericilor despre Misiune si Evanghelizare, prima care a avut loc intr-un context predominant ortodox. (T.G.)

.

29 Mai 2006

Vizualizari: 1229

Voteaza:

Primatul Greciei se afla in vizita la Consiliul Mondial al Bisericilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE