Procesiune pe o distanta de 10.000 km, in Rusia


Procesiune pe o distanta de 10.000 km, in Rusia

De opt luni, credinciosii din Rusia participa la o procesiune pe o distanta de peste 10.000 de kilometri, intre Vladivostok si Moscova. Pe 23 ianuarie, ei au iesit din Novosibirsk cu icoane si prapuri in maini, continuand traseul, in directia orasului Omsk. In Novosibirsk, ei au fost asteptati de multi crestini ortodocsi care i-au felicitat pentru actiunea plina de curaj.

Unul dintre membrii procesiunii, colaboratorul Patriarhiei Moscovei, Artemie Polgov, a declarat ca este insotit de 23 de persoane si ca toti pot duce la capat misiunea inceputa.


In orasul Novosibirsk, participantii la procesiune au trecut vizita medicala, fiind declarati apti pentru a putea continua calatoria.


La Novosibirsk, pe 23 ianuarie vantul batea usor si erau -11° Celsius, ceva mai bine decat in Siberia, unde participantii la procesiune au avut de indurat geruri de -30° Celsius. Cu toate acestea, dupa cum a spus Artemie Polgov, "gerul nu a impiedicat crestinii sa continue drumul, cu cantari bisericesti si nimeni nu s-a imbolnavit".


Procesiunea este dedicata intrarii recente in comuniune a Patriarhiei Moscovei cu Biserica Ortodoxa Rusa din afara granitelor. Participantii la actiune au plecat in aceasta calatorie, din Orientul indepartat, acum opt luni. In acest timp, ei au mers pe jos aproximativ 6.000 de kilometri. Procesiunea se desfasoara aproape exclusiv pe drumul federal, mergandu-se cate 30 kilometri pe zi. (E.R)

.

25 Ianuarie 2008

Vizualizari: 880

Voteaza:

Procesiune pe o distanta de 10.000 km, in Rusia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE