Proiectul filantropic - O batranete frumoasa, pentru varstnicii din Episcopia Dunarii de Jos

Incepand cu luna decembrie 2008, la parohia „Pogorarea Sf. Duh“ din municipiul Galati a fost demarat un program filantropic prin care se acorda asistenta psihologica, sociala, medicala si de ingrijire la domiciliu unui numar de 50 de batrani care au pensie sub salariul minim pe economie, informeaza Biroul de Presa si Comunicare al Episcopiei Dunarii de Jos, citat de basilica.ro. Proiectul beneficiaza de finantare europeana prin proiectul PHARE „Sperante pentru varsta a III-a“, Episcopia Dunarii de Jos fiind beneficiar, iar Consiliul Local Galati - partener in derularea proiectului.

Din luna mai 2009, 20 de persoane varstnice primesc la domiciliu un pachet cu hrana (alimente de prima necesitate), beneficiaza de servicii de consiliere psihologica si medicala, precum si de ingrijire si menaj la domiciliu.

Incepand cu luna iunie 2009, alti 30 de batrani primesc hrana calda, distribuita la sufertase, pentru acasa. De asemenea, toate aceste persoane beneficiaza si de servicii de spalatorie.

Din luna iulie au fost demarate si lucrarile de finisare si amenajare interioara ale cladirii aflate in curtea Bisericii „Pogorarea Sf. Duh“ - Galati, cladire ce va deservi, ca sediu, Centrul de zi pentru persoanele in varsta. In luna iunie a acestui an au fost finalizate si procedurile de licitatie pentru achizitionarea mobilierului si a autoturismului, acestea urmand a fi achizitionate in cursul lunii iulie. Totodata, precizam faptul ca valoarea ajutoarelor oferite persoanelor asistate in cadrul acestui proiect se ridica, pana in momentul de fata, la valoarea de 20.000 de lei.

Sursa: ziarullumina.ro

.

24 Iulie 2009

Vizualizari: 301

Voteaza:

Proiectul filantropic - O batranete frumoasa, pentru varstnicii din Episcopia Dunarii de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE