Saptamana de rugaciune comuna si meditatie crestina la Sibiu


Incepand de ieri, pana pe 10 septembrie, toti preotii din Sibiu, indiferent de confesiune, se roaga impreuna la Biserica Evanghelica din Sibiu. In cadrul acestei saptamani de rugaciune si meditatie crestina, 24 de ore au fost dedicate Bisericii Ortodoxe. Momentele de rugaciune se doresc a fi un preambul la cea de-a III-a Adunare Ecumenica Europeana care va avea loc peste un an la Sibiu.

Incepand de ieri, pana pe 10 septembrie, reprezentantii tuturor Bisericilor istorice din municipiul Sibiu vor participa la o saptamana de rugaciune si meditatie crestina, informeaza Radio Trinitas. La aceste rugaciuni participa Biserica Ortodoxa Romana, Biserica Romano-Catolica, Biserica Greco-Catolica, Biserica Reformata, Biserica Evenghelica Lutherana, Bisericile Evenghelice Neoprotestante si Biserica Evanghelica Sinodo-Presbiteriana.

In cadrul acestei saptamani de rugaciune si meditatie crestina, 24 de ore au fost dedicate Bisericii Ortodoxe.

Incepand de luni seara, cu ora 22.00, si pana ieri seara, la aceeasi ora, s-au inaltat rugaciuni specific ortodoxe la care au participat toti preotii din Sibiu. Au fost savarsite Acatistul Mantuitorului, Acatistul Sfintei Treimi, al Bunei Vestiri, Acatistul Sfintei Cruci, al Sf. Mare Mucenic Gheorghe, al Cuvioasei Parascheva, al Sfantului Nicolae, precum si Vecernia, Pavecernita Mica, Miezonoptica, Utrenia, rugaciunile de dimineata si cele de seara, dar si citiri din Psaltire. Preotii ortodocsi din Sibiu participa la aceasta saptamana de rugaciune cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Laurentiu, Mitropolitul Ardealului.

Sibiul va gazdui a III-a Adunare Ecumenica Europeana

Momentele de rugaciune au loc la Biserica Evanghelica din oras (foto) si se doresc a fi un preambul la cea de-a III-a Adunare Ecumenica Europeana care va avea loc in septembrie 2007 la Sibiu. Prea Sfintitul Visarion Rasinareanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a facut pentru Radio Trinitas o scurta prezentare a evenimentelor care vor avea loc, la Sibiu, in toamna anului viitor: "Intre 4-9 septembrie 2007, Sibiul va fi gazda unui eveniment deosebit, si anume este vorba despre cea de-a III-a Adunare Ecumenica Europeana. Peste 2.500 de crestini vor veni la Sibiu care, pentru 5 zile, va deveni si capitala a Europei crestine, dar si capitala culturala a Europei. A III-a Adunare Ecumenica Europeana continua procesul Adunarilor ecumenice precedente de la Basel, din 1989, si Graz, 1997. Tema acestei intruniri va fi "Lumina lui Hristos lumineaza tuturor. Speranta de innoire si unitate in Europa", fiind o tema hristologica, simbolul luminii este semnificativ in traditia crestina atat in Orient, cat si in Occident".

.

05 Septembrie 2006

Vizualizari: 2157

Voteaza:

Saptamana de rugaciune comuna si meditatie crestina la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Liana-Dorothea Stefan Postat la 2010-01-11 00:33

    De ce ne tot bat la cap in fiecare an unii ierarhi si preoti cu spectacolul acesta penibil al ,,rugaciunii" ecumeniste ?! Noi ortodocsii avem Sfintele Taine pastrate nemodificate de la primele sinoade ecumenice si slujbele si duhul crestin originar, iar cei desprinsi si indepartati de Biserica prin inovatii omenesti au ritualurile lor, in credintele lor... Nimeni nu zice sa nu ajutam un om bolnav sau in impas material, indiferent de status-ul lui religios. Dar sa facem slujbe comune si sa ne rugam in locasurile lor de cult , este deja o aiureala. Chiar ca suntem luati drept naivi , necunoascatori sau idioti ! Cand i-o parasi mandria pe pastorii ,,denominatiunilor" , (adica schismelor si ereziilor) atunci i-o lumina Dumnezeu si poate vor reveni la credinta crestina.Pana atunci, ne rugam la noi in biserica pentru ei si pentru noi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE