Studentii teologi vor indruma pelerinii veniti sa se inchine la moastele Sf. Parascheva


Ca in fiecare an, studentii Facultatii de Teologie „Dumitru Staniloae“ din Iasi vor participa, in aceasta perioada, atat la cursuri, cat si la hramul Cuvioasei Parascheva, ei fiind implicati in mai multe activitati. Incepand de astazi si pana pe 15 octombrie, mai multi studenti din anii I-III ai sectiei de Teologie pastorala ii vor indruma, alaturi de jandarmi si parinti de la Catedrala, pe credinciosi spre inchinare la sfintele moaste ale Cuvioasei Parascheva si ale Sf. Ap. Pavel. Pr.

prof. Adrian Dinu, coordonatorul acestei activitati, ne-a spus: „Studentii vor sta 24 de ore din 24, printre pelerini, in anumite puncte pentru a ajuta, impreuna cu ceilalti preoti prezenti la pastrarea disciplinei. Ei vor indruma, prin rotatie - cate patru studenti vor sta patru ore -, pe credinciosii care vin sa se inchine la sfintele moaste. Vor oferi pelerinilor busuioc si vata sfintita, iar pe copii ii vor ridica in brate pentru a se inchina“. Parintele Dinu ne-a mai spus ca si alti aproximativ 50 de studenti de la celelalte sectii ale Facultatii de Teologie sunt implicati in activitatile de hram. Astfel, ei vor sta in anumite puncte din jurul Catedralei mitropolitane - de exemplu, Palatul Mitropolitan, Centrul Eparhial, Biblioteca Ecumenica „Dumitru Staniloae“ etc. - pentru a ajuta la pastrarea ordinii, iar vineri si sambata, vor sta pe parcursul Sfintei Liturghii in Catedrala mitropolitana pentru a indruma pelerinii spre inchinare.

Alte grupuri de studenti vor fi prezenti zilele acestea printre pelerini, asigurand informarea pelerinilor, dar si comercializarea unor de carti, pliante, iconite etc. (N.B.)

.

11 Octombrie 2005

Vizualizari: 1108

Voteaza:

Studentii teologi vor indruma pelerinii veniti sa se inchine la moastele Sf. Parascheva 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE