Ultimul parastas al Mitropolitului Dosoftei al Moldovei


Astazi, la ora 11.00, la Catedrala mitropolitana din Iasi pelerinii vor participa la ultima slujba de pomenire a mitropolitului, inainte de proclamarea sa ca sfant

Canonizarea Mitropolitului Dosoftei al Moldovei a fost aprobata de membrii Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane in iulie 2005, la propunerea Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Proclamarea solemna a canonizarii Sf. Ier.

Dosoftei va avea loc vineri, 14 octombrie, la Iasi. Dupa proclamarea solemna, actul de canonizare va fi publicat oficial pentru instiintarea tuturor credinciosilor, iar tomosul de canonizare va fi trimis si celorlalte Biserici Ortodoxe autocefale. Va urma publicarea vietii si a slujbei Sfantului, raspandirea icoanei in popor si inscrierea in calendar.

Pr. arhim. Dosoftei Scheul, mare eclesiarh al Catedralei mitropolitane din Iasi, ne-a vorbit despre ultima slujba de pomenire a Sf. Ier. Dosoftei care va avea loc astazi, 12 octombrie, la Iasi: „Exista o traditie in oficierea ultimului parastas pentru cei care trec in randul sfintilor. Astfel, in ziua de 12 octombrie, imediat dupa Sf. Liturghie, la Catedrala se va face slujba parastasului, in prezenta I.P.S. Daniel. Savarsirea parastasului vrea sa arate ca Sf. Dosoftei nu mai este numai mitropolit, ci el trece dincolo, in ceata sfintilor, si de acolo ne ajuta de acum cu rugaciunile lui“. (N.B.)

.

12 Octombrie 2005

Vizualizari: 1550

Voteaza:

Ultimul parastas al Mitropolitului Dosoftei al Moldovei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE