Viata parohiilor: Tabara de creatie de la Savinesti a adunat copii din mai multe parohii

 

Parohia "Sf. Arhangheli" - Savinesti 2 este o parohie foarte dinamica. Pe langa activitatile gospodaresti care au loc aici, in fiecare an se organizeaza procesiune la lacul de pe terenul parohiei in ziua Bobotezei, pelerinaje la manastiri, activitati educative pentru copii, activitati social-caritative etc. In fiecare an, la sarbatoarea Sfintelor Pasti se organizeaza Sarbatorile Invierii in ideea comuniunii fratesti. Anul trecut, dupa aceste serbari, parohia, in colaborare cu Scoala particulara "Aurora Ouatu" din Piatra Neamt, a organizat prima editie a taberei de creatie pentru copii, "Aripi de inger".

Aceasta tabara care s-a desfasurat in perioada 17-26 august a adunat copii din Savinesti, dar si din alte parohii, chiar si din orasul Piatra Neamt.

 

"Pornind de la faptul ca am reusit sa adunam comunitatea de credinciosi in ideea de a impartasi din bucuriile Invierii, dupa Pasti, am organizat, in vacanta de vara, o tabara de creatie si am invitat copiii celor ce sunt in parohie, dar au participat si copii din afara parohiei, din Piatra Neamt sau din protopopiatele vecine. A fost prima tabara de creatie care a adunat foarte multi copii si dorim s-o organizam in fiecare an. Noi n-am putut sprijini intru totul aceasta actiune si de aceea am apelat la o colaborare cu o scoala particulara, "Aurora Ouatu". Scoala particulara ne-a pus la dispozitie un mijloc de transport pentru copii, materiale didactice pentru pictura si un profesor. Noi am venit cu spatiul si cu o masa gratuita pentru participanti. La sfarsit, copiii au primit diplome, cupe si desigur ca au plecat bucurosi la casele lor cu gandul de a se mai intoarce", ne-a spus pr. Petru Munteanu, paroh la Savinesti 2.

Narcisa BALABAN

 

 

 

.

02 Martie 2007

Vizualizari: 1613

Voteaza:

Viata parohiilor: Tabara de creatie de la Savinesti a adunat copii din mai multe parohii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE