Zilele Episcopului Partenie Ciopron la Roman

 

In cadrul Zilelor Episcopului Partenie Ciopron, la Roman au loc, in perioada 30 septembrie - 1 octombrie a.c., manifestari cultural-religioase. Evenimentul este organizat de Episcopia Romanului prin Protopopiatul Roman. Evenimentul va incepe sambata, la Manastirea Varatec, unde se va oficia un parastas la mormantul episcopului Partenie si se va vizita muzeul manastirii si casa episcopala.

In dupa-amiaza aceleiasi zile, va incepe sesiunea de comunicari stiintifice intitulata "Episcopul dr. Partenie Ciopron - o viata inchinata Bisericii si Armatei (1896-1980)", in cadrul careia vor conferentia preoti, profesori si cercetatori din Roman, Harghita, Toplita, Bucuresti, Sibiu, Ploiesti. Dupa aceasta va fi prezentata o expozitie omagiala de marturii si documente legate de viata si activitatea ilustrului ierarh.


Duminica, 1 octombrie, toti oaspetii vor participa la Sfanta Liturghie oficiata in Catedrala episcopala din Roman. Totodata va fi omagiata personalitatea episcopului Partenie si se va face o slujba de pomenire, informeaza Protopopiatul Roman.

(N.B.)

.

26 Septembrie 2006

Vizualizari: 1996

Voteaza:

Zilele Episcopului Partenie Ciopron la Roman 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE