Craciunul pe stil vechi a adus 10.000 de turisti in Romania

 

In jur de 10.000 de turisti ortodocsi de rit vechi, din Rusia, Ucraina, Belarus si Republica Moldova, isi petrec Craciunul si Revelionul pe stil vechi in Romania, a estimat, ieri purtatorul de cuvant al ANAT, Traian Badulescu.

 

"Fata de anii anteriori, consider ca s-a inregistrat o usoara scadere a numarului de turisti straini care au venit in Romania pentru a sarbatori Craciunul si Anul Nou pe stil vechi. Din cauza problemelor generate de noul regim al vizelor de intrare in Romania, au venit cu circa 10-20% mai putini turisti ortodocsi pe stil vechi decat in anii trecuti. Dintre cei veniti, estimez ca in jur de 4.

500 provin din Republica Moldova", a spus Badulescu. Crestinii ortodocsi de stil vechi respecta traditiile si obiceiurile celor de stil nou, cu deosebirea ca sarbatorile de iarna sunt decalate cu 13 zile. Craciunul este celebrat pe 7 ianuarie, Anul Nou se sarbatoreste, pe stil vechi, in noaptea de 13 spre 14 ianuarie, iar Boboteaza, pe 19 ianuarie.

Vize gratuite pentru moldoveni si ucraineni

Cetatenii din Republica Moldova au nevoie de vize pentru a intra in Romania, de la 1 ianuarie 2007, insa acestea pot fi obtinute gratuit, iar cetatenii romani pot intra in Republica Moldova fara viza, de la aceeasi data. Cetatenii romani pot calatori in Republica Moldova fara vize, daca sederea nu depaseste 90 de zile, in decurs de sase luni. Un numar de 3.200 de cetateni ai Republicii Moldova au intrat in Romania in perioada 1-3 ianuarie 2007, dupa introducerea obligativitatii vizelor, in timp ce ambasada Romaniei de la Chisinau lucreaza in doua schimburi, pentru a face fata numeroaselor solicitari de viza, acordand prioritate studentilor.

De asemenea, Romania si Ucraina au modificat, in cursul lunii iulie 2006, protocolul referitor la regimul acordarii vizelor, facandu-l mult mai flexibil si in avantajul comunitatilor de la frontiera. Noul regim al vizelor cu Ucraina este asemanator cu cel in vigoare cu Republica Moldova.

.

07 Ianuarie 2007

Vizualizari: 3233

Voteaza:

Craciunul pe stil vechi a adus 10.000 de turisti in Romania 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE