Preotii din Faget si Lugoj vor fi instruiti sa lupte impotriva HIV-SIDA


Cei 30 de preoti vor invata sa lupte si impotriva violentei in familie. Pana in prezent, la seminarii au participat aproximativ 60 de preoti si profesori de religie, din protopopiatele Sannicolau Mare, Faget si Timisoara

Mitropolia Banatului - Arhiepiscopia Ortodoxa a Timisoarei desfasoara proiectul "Consolidarea initiativelor comunitare de prevenire a HIV/SIDA si a violentei in familie, in Romania", in calitate de partener al Organizatiei Internationale pentru Caritate Crestin Ortodoxa (IOCC).

Pana la finalizarea proiectului, aproximativ o treime din numarul preotilor din judet vor participa la cele trei seminarii de instruire despre prevenirea HIV-SIDA, a violentei in familie si despre dezvoltarea comunitara.

Astfel, in cursul lunii septembrie, aproximativ 30 de preoti din protopopiatele Faget si Lugoj vor participa la seminariile "Prevenirea violentei in familie" si "Prevenirea HIV-SIDA". In cadrul seminarului destinat prevenirii violentei in familie, preotii vor fi informati despre drepturile personale - forme de abuz, ale victimelor violentei in familie; dinamica relatiei violente; impactul violentei in familie asupra victimelor; tipuri de interventii in cazurile de violenta in familie.

Ei vor invata si ce planuri de actiune sa intreprinda, pentru a preveni violenta in familie. De asemenea, in cadrul seminarului despre prevenirea HIV-SIDA, preotii vor fi instruiti cu informatii despre HIV/SIDA, dar si despre modurile de transmitere si despre prevenirea HIV/SIDA; ingrijire si suport pentru persoanele infectate/afectate de HIV/SIDA; impactul HIV/SIDA; drepturile persoanelor bolnave cu HIV/SIDA; rolul Bisericii Ortodoxe Romane in prevenirea HIV/SIDA si a discriminarii persoanelor.

Pana in prezent, s-au organizat seminarii de instruire la care au participat aproximativ 60 de preoti si profesori de religie din protopopiatele Sannicolau Mare, Faget si Timisoara. Echipa locala a proiectului este alcatuita din: Ioana Brad - 0721469921, Lucian Polexe - 0723.256.864 si coordonator scolar Monica Vidoni - 0722225338.

Gh. MIRON

Ziua de Vest

.

13 Septembrie 2006

Vizualizari: 1963

Voteaza:

Preotii din Faget si Lugoj vor fi instruiti sa lupte impotriva HIV-SIDA 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE